Eten tijdens bier proeven

broodToen ik ooit voor het eerst op een bierfestival kwam keek ik enerzijds mijn ogen uit naar al die honderden speciaalbier liefhebbers. En anderzijds begreep ik niet wat al die pakken droge kaakjes op tafel deden. In het begin dacht ik altijd dat het nut daarvan was om continu iets te blijven eten en er niet te dik van te worden ;-) .

Inmiddels weet ik wel beter. Bij het bier proeven blijven vaak veel restsmaken achter en deze moeten uiteraard continu geneutraliseerd worden. Door droog wit / bruin brood te eten of droge toostjes neutraliseer je continu de smaak. Erg handig en belangrijk om te weten. De beste tijd om overigens te proeven is niet de namiddag. 

Rond 11.00 / 12.00 uur is de beste tijd en ook de tijd waarop in de brouwerij vaak het bier geproevd wordt. Dan zijn de resten van het ontbijt en bijvoorbeeld van koffie verdwenen en begint de trek van de lunch alweer op te komen. Dan schijnen je smaakpupillen het scherpst te zijn! Goed om te weten als er echt serieus geproefd gaat worden! Ik ga binnenkort in het weekend eens op verschillende momenten van de dag proeven om zo eens te kijken welke verschillen er zijn! Succes en proost!

Lees ook:Steeds meer bier-spijscombinaties
Lees ook:Na afzien komt bier
Lees ook:‘Vrouwen proeven beter dan mannen’
Lees ook:Goed weer om zelf bier te brouwen!
Lees ook:Alcoholvrij bier tijdens de lunch

2 reacties op “Eten tijdens bier proeven

  1. Dennis

    Dat van het neutraliseren wist ik wel, maar dat je beter voor de lunch kunt drinken (of ja, proeven :) ) dat wist ik niet! Weer wat geleerd!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Eugene

    Dat van het neutraliseren van de smaak met droge kaakjes o.i.d is gedeeltelijk waar. Echter deze producten bevatten zetmeel, die door de enzymen in de mond omgezet worden door suikers. Zoals in het brouwproces. Dus een beetje water tussendoor erbij helpt.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.