Heineken-top strijkt hoge bonus op

geldUit het jaarverslag dat vandaag op de website van Heineken verscheen, blijkt dat de Heineken-top dit jaar een salarisstijging van 20% ontvangt en over 2009 een verdubbeling krijgt aan prestatiebonus. Ongelooflijk. Dat in een tijd dat de pilsmarkt zo onder druk staat en honderden mensen ontslag krijgen. Voor AB InBev personeel een gouden tip! Solliciteer bij Heineken.  

Sinds 2007 waren de salarissen en bonussen niet meer gestegen en was het verschil met het hoger kader te klein geworden. Het vaste salaris van directievoorzitter Jean-Francois van Boxmeer stijgt dit jaar met twee ton naar 950.000 euro. Zijn prestatiebonus over 2009 bedraagt 1.125.000 euro, een verhoging van 86 procent in vergelijking met 2008. Volgens de aandeelhouders van Heineken is het belangrijk om de top van dit bedrijf meer te meten met internationale bedrijven.

Dat kan vast zo zijn. Echter in dit geval vind ik het net als met banken. Dit soort bonussen kunnen toch niet als een branche het zo moeilijk heeft? Aan de andere kant misschien nog een goede stimulans om te presteren? Echter als het basissalaris van 950.000 euro niet motiverend genoeg is… enfin! Hij heeft het vast en zeker verdiend. De Femsa deal is uiteraard een huzarenstukje! Want makkelijk is het natuurlijk ook niet om goed te presteren in de huidige markt! Echter toch zuur voor in totaal al die duizenden mensen die bij brouwerijen hun baan niet kunnen behouden.

Bron: NRC

Lees ook:Heineken heeft probleem met e-card?
Lees ook:Heineken topman profiteert van overname
Lees ook:Klaaguurtje van Heineken?
Lees ook:Heineken-top krijgt meer salaris
Lees ook:Heineken heeft moeilijk eerste kwartaal

3 reacties op “Heineken-top strijkt hoge bonus op

  1. Greet Zuurbier

    Ach, je moet maar zo denken: die salarisstijging en prestatiebonus wordt uiteindelijk door de consument betaald. En dat is wel apart, want die betaald dus echt veel en veel te veel voor deze bieren! Als straks iedereen lekker een private label pils drinkt, dat net zo goed is maar wel anders, dan eens zien of ze nog zoveel verdienen en die bonussen mogen opstrijken.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Sollicitatiegesprek voorbereiden

    Mwua die mening deel ik niet. Als jij als bedrijfsEIGENAAR een directeur hebt die je bedrijf 20.000.000 per jaar laat verdienen, zou je hem dan niet 1.000.000 als loon willen geven? Ik zeker weten wel hoor.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Greet Zuurbier

    Nou, jongen, jij hebt er een tijd over gedaan om je sollicitatiegesprek voor te bereiden!
    Wat een rare redenering trouwens – 1/8e van de winst is een goed salaris voor een directeur? Ik denk dat heinekes wel meer verdient. En daarbij: het gaat hier over een bonus, groter dan het salaris, in een markt waar de winst alleen maar wordt opgekrikt door de consument verder uit te persen zonder dat daar echt een reden voor is – anders dan de portemonnee verder te vullen. Dan kun je net zo goed gewoon op klaarlichte dag ouwe vrouwtjes zoals ik bij de flappentap gaan beroven – komt nog op hetzelfde neer ook.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.