Belgische brouwer zorgt voor Oranjebier?

Enige tijd geleden werd er hier en daar weleens gesproken over het samenvoegen van België en Nederland. Dit vanwege de grote politieke problemen bij onze zuiderburen. Brouwerij Bavik probeert met de lancering van nieuw oranjebier toenadering te zoeken tot Nederland. Of is het profiteren van het verwachte Nederlandse succes tijdens het WK voetbal?  

De Belgische brouwerij, bekend van de Wittekerke Rosé, lanceert deze zomer een nieuwe variant Wittekerke Passion. Aan het witbier wordt een mix toegevoegd van een sap van passievruchten en mango’s. Heel apart!! Het is in ieder geval een nieuwe variant van het witbier en lekker kleurig. Passend bij het Zuid-Afrikaanse kleurige land. Het zou verrassend, fris en fruitig zijn. Dat het verrassend en fruitig is kan ik mij voorstellen. Echter fris? Vast en zeker mierzoet. Enfin, ik heb ‘t nog niet geproefd natuurlijk. Ik ben erg benieuwd naar dit 4,3 procent alcoholhoudende oranjebier.

Ook tijdens koninginnedag of liever gezegd alle Oranje feesten kan het bier een rol spelen. Er worden zoveel producten gemaakt en bedacht met oranje. Van tompoezen tot vla. Hoe is het eigenlijk mogelijk dat een Nederlandse brouwer nog niet op dit idee is gekomen? Je kan er alles van zeggen…. De Belgen zijn toch echt slimmer dan de Nederlanders op dit gebied. Brouwerij Bavik hoopt op een vaste plaats in het biersegment. Aan de timing van de lancering van dit bier zal het niet liggen. Ik ben erg benieuwd!

Bron: Proost Magazine

Lees ook:Uitslag Poll: Kwart aan het oranjebier
Lees ook:Willen we echt oranjebier?
Lees ook:Bavik en The Musketeers vallen in de prijzen
Lees ook:Brouwerijen communiceren goed?
Lees ook:Oranjebier op Zwarte Cross

Eén reactie op “Belgische brouwer zorgt voor Oranjebier?

  1. ray14125

    tja wie zal het zeggen he? maar die Belgische bieren zijn wel heel erg lekker

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.