Willen we echt oranjebier?

oranjebierDiverse brouwers zorgen tijdens dit WK voor oranjebier! Nu vraag ik mij echt af of de voetbalkijkers dit gaan drinken. Dus graag jouw mening op de poll! Wil je oranjebier drinken? Brouwerij De Leckere introduceerde deze week zijn oranjebier: Holland Bier. En brouwerij Bavik kwam al even geleden met een oranje vorm van Wittekerke Passion. Deze is op basis van witbier met passievruchten tot een oranjebier gefabriceerd.

 

Ook brouwerij De Leckere uit De Meern heeft een oranjebier uitgebracht. Sinds deze week is het zogenaamde Holland Bier verkrijgbaar. De brouwerij die bekend staat om de biologische en natuurlijke bieren heeft met het Holland Bier een aromatisch volmout bier met 5% alcohol op de markt gebracht. Uiteraard oranje gekleurd en 100% natuurlijk. Dit bier heeft in tegenstelling tot het oranjebier van Wittekerke geen mierenzoete smaak. Het Holland bier beschikt over een balans tussen vol mout en de bittere hop!

Een andere mogelijkheid om oranjebier te krijgen is volgens een methode die niet bierliefhebber proof is. Een ondernemer uit twente zou een kleurstof hebben die toegevoegd kan worden aan het bier waardoor deze oranje kleur. Via www.oranjebiertje.nl zou meer informatie beschikbaar zijn. De site is echter uit de lucht gehaald. Wellicht vanwege het grote succes zoals feestondernemer Michel Schroten zelf aangeeft.

Als ik moet kiezen ga ik niet voor de mierzoete maar voor het Holland Bier van De LeckereWillen we echt massaal oranjebier drinken? Vul de poll in!

Lees ook:Uitslag Poll: Kwart aan het oranjebier
Lees ook:Oranjebier op Zwarte Cross
Lees ook:Brouwerijen communiceren goed?
Lees ook:Belgische brouwer zorgt voor Oranjebier?
Lees ook:WK-actie Jupiler bekend!

2 reacties op “Willen we echt oranjebier?

  1. Frans Ruiter

    Bring back Juliana van Brouwerij De Prael! Zeer smakelijk en ook oranje gekleurd.

    Vreemd dat http://www.hollandbier.nl (welke ook op de website van De Leckere genoemd wordt) niet actief is.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.