Stadsbrouwerij Gent bestaat 1 jaar

logo_kleinEen van de weinige bierbrouwerijen die niet brouwt met hop maar met gruut bestaat een jaar. De Gentse Stadsbrouwerij brouwt met het kruidenmengsel dat tijdens het bierbrouwen in de Middeleeuwen centraal stond. Om het eenjarig bestaan van de brouwerij te vieren lanceert de brouwer de Gruut Bruin  

 

Dit bier wordt toegevoegd aan de Gruut Amber, Blond en Wit en is net als de andere bieren gemaakt van kruiden in plaats van hop. Sinds september 2009 is brouwster Annick De Splenter, ja een vrouw!!, bezig met de ontwikkeling van een bruin bier. Ze deed dit niet alleen maar met een tiental trouwe klanten. Het resultaat is net als de andere Gruut-bieren een doordrinkbier echter wel met een apart karakter. Naast de twee kruiden die in het bier gebruikt zijn, zijn er ook nootsoorten aan toegevoegd. Geen bier als je allergisch bent voor noten dus! Deze combinatie zorgt voor een krachtige afdronk die overigens in het eerste basisrecept ontbrak. 

Van de Gruut Bruin is voorlopig 50.000 liter gebrouwen en het is alleen verkrijgbaar in de Gentse brouwerij. Overigens zijn de Gentse Bieren momenteel vooral goed verkrijgbaar in de Gentse cafés. Iets om dus zeker te proeven bij een bezoek aan de stad Gent!

Bron: nieuwsblad.be

Lees ook:ABT-gerecht van de maand
Lees ook:ABT-bier van de maand: Gruut Bruin
Lees ook:Adelardus Tripel: fris en pittig
Lees ook:Palm introduceert Steenbrugge Abdij Bock
Lees ook:17-08-’13: Gents bierfestival

5 reacties op “Stadsbrouwerij Gent bestaat 1 jaar

  1. Fiona de Lange

    Beste bier.blog lezers! ik probeer mijn blog zo goed mogelijk bij te houden komende weken. Ik ben helaas gevallen en heb mijn duim en muis van mijn hand gebroken. ik moet nog geopereerd worden. voor zover het lukt zal ik met 1 hand mijn berichten typen! Dan begrijpen jullie dat ik niet direct reageer….

      /   Beantwoorden  / 
  2. Dennis

    Succes!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Frans Ruiter

    Dat krijg je als je teveel Paasijeren heb gedronken hè!

    Beterschap!

      /   Beantwoorden  / 
  4. Edo

    Heb kort geleden die Gruut bieren gehaald bij Willems in Grobbendonk. Maar ik word zo langzamerhand een beetje moe van al die kruidige bieren. Zeker als ze zo plakkerig zoet zijn en het kruidenbuiltje te lang in het beslag is blijven liggen. Zoals bij Gruut.
    Begin oktober was ik met mijn Diane in Windischeschenbach-Neuhaus, bij de dag van de Zoigl.Wat een fantastisch bier zeg! Niks geen poespas. Ondergistend. Half pilsmout en half munichmout, 5% en lekker wat Hersbrückerhop. Door particulieren gebrouwen in het Kommunbrauhaus (een soort stokoude gemeentelijke brouwerij, die iedere bewoner mag gebruiken en vervolgens het bier mag uitschenken volgens een vastgestelde agenda). Heb met succes alle Zoiglausschänke in Neuhaus bezocht. Kom er graag weer terug, want je kunt er ook heerlijk wandelen en mountainbiken.

    Dat Zoiglbier is nu bier dat ik graag vaker in Nederland zou willen tegenkomen.

    Sterkte met je hand!

      /   Beantwoorden  / 
  5. Rick Kempen

    Beste Fiona –

    een spoedig herstel gewenst. Gelukkig heeft een gebroken hand ook z’n voordelen – je kunt nu met die ander uitstekend proeven :-)

    Tot gauw, en tiep niet te snel,

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.