Horecazaken: Witbier assortiment uitbreiden!

De uitslag van mijn poll over witbier! witbier2Op mijn blog heb ik de mening gevraagd van bierdrinkend Nederland over het favoriete witbier. Nu het weer wat lekkerder wordt en we weer meer witbier gaan drinken vroeg ik me vooral af of horecazaken hun witbier aanbod niet wat meer moesten veranderen of uitbreiden. Vaak heb ik alleen de keuze uit Hoegaarden of Wieckse Witte. Daar baal ik behoorlijk van! Vandaar dat ik erg benieuwd was of bierdrinkend Nederland dit witbier nu echt zo lekker vindt. Het resultaat is duidelijk!

En wat blijkt? Ik ben niet de enige. De populariteit van Hoegaarden en Wieckse Witte is klaarblijkelijk behoorlijk gedaald aangezien Hoegaarden slechts 10% van de stemmen kreeg en Wieckse Witte maar 5%. Een goede reden voor de horecaondernemer om de horizon eens te verbreden en juist ook ander witbier aan te bieden? Wat mij betreft wel! Er zijn inmiddels zoveel prachtige natuurproducten! Blanche de Namur van Brasserie du Bocq blijkt niet alleen in België populair maar ook in Nederland. Op dit bier kwamen veel reacties.

Ook Gulpener Korenwolf scoorde 21% van de stemmen en stond dus samen met de Blanche du Namur op nummer 1! Iets dat me enerzijds niet geheel verrast aangezien Gulpener ontzettend veel aan de weg timmert en behoorlijk in populariteit stijgt. Toch is het nog een relatief kleine speler dus behoorlijk knap om al zo hoog te eindigen. Het product is net als bij de Blanche du Namur echt goed van kwaliteit. Het is duidelijk dat de bierliefhebber hier zijn of haar mening geeft! 17% van de stemmers had een andere voorkeur dan de bieren die in ‘t rijtje stonden. Dit zullen met name de ontbrekende weizenbieren zijn!

Op de vierde plek stond de Texelse Skuumkoppe met 15% die toch in korte tijd veel aanhangers heeft gekregen. Ook een behoorlijke marktstijger en een knappe prestatie. Ik weet nog dat dit bier geïntroduceerd werd, inderdaad een witbier dat behoort tot de dunkel weizen bieren. Op de vijde plek komt het witbier van Brouwerij De Koningshoeven dat 11% van de stemmen kreeg. En als laatste dus de Hoegaarden en Wieckse Witte. Een duidelijke uitslag dus van meer dan honderd stemmende bierliefhebbers! En dan hebben we natuurlijk nu ook het Bavaria witbier ;-)

Lees ook:Gulpener Korenwolf: natuurlijke smaak
Lees ook:Wieckse Witte: op naar de lente…
Lees ook:Wieckse Witte gebrouwen op zonne-energie
Lees ook:Vernietigende witbiertest in De Telegraaf
Lees ook:Hoegaarden lanceert ook alcoholvrij 0.0

Eén reactie op “Horecazaken: Witbier assortiment uitbreiden!

  1. karel

    Natuurproducten, wat zijn dat?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.