Trappistenweekend: 7 t/m 9 mei 2010!

logo_trappistenMet de plaatsing van dit bierevenement maak ik de vele trappistenliefhebbers die mijn blog volgen erg blij. Op 7, 8 en 9 mei a.s. wordt het Eerste Krimpense Weekend van de Trappisten gehouden. Het is voor de eerste keer dat er in Nederland zoveel verschillende trappistenbieren te proeven zijn. In eetcafé de Lansingh  in Krimpen aan den IJssel zijn alle trappistenliefhebbers welkom.

Het wordt een driedaags!! bierfestijn waarop alle trappistenbieren (dus ook het schaarse Westvleteren) te proeven zijn. Van de 7 trappistenkloosters (zes uit België en een uit Nederland) kunnen de bieren van de fles worden gedronken. Dit eerste is uiteraard, met uitzondering van de Westvleteren, niet zo bijzonder aangezien alle trappistenbieren erg populair zijn. Naast de bieren op fles kunnen speciale versies geproefd worden. Bijvoorbeeld de Quadrupel 5 jaar oud, Quadrupel op eiken vaten gerijpt en de gewone Qaudrupel? Alle drie van de tap!

organisatieteam1lrVerder zijn Westmalle Dubbel en Chimay Tripel  van de tap verkrijgbaar. Van Westmalle is ook het zogenaamde half om half te proeven. Dit is een mix van Westmalle Dubbel van de tap en Westrmalle Tripel van de fles. Bijzonder! Er zullen ook nog diverse trappistenbieren te proeven zijn die normaliter alleen in het klooster kunnen worden gedronken zoals Westmalle Extra, Orval Vert (of petit Orval), Chimay Dorée etc. En daar is weer de schaarse Dorée die ook op mijn blog staat! En bij de trappistenbieren kunnen ook de trappistenkazen, een ware trend tegenwoordig, niet ontbreken. 

De bieren nog even op een rij:

Van de tap (5)
La Trappe Quadrupel (5 jaar oud)
La Trappe Quadrupel (op eiken vaten gerijpt)
La Trappe Quadrupel (alle afkomstig van Bierbrouwerij de Koningshoeven uit Berkel-Enschot (N.B.)
Westmalle dubbel,
Chimay Tripel

Van de fles (25)
La Trappe Enkel, Dubbel, Tripel, Quadrupel, Witte Trappist en Isid’ or
Chimay Rood, Wit, Blauw en Doree
Westvleteren Blond, 8 en 12
Westmalle Dubbel, Tripel, Extra en half om half
Achel 5 Blond, 5 Brune, Brune 8 en Blond 8
Orval en  Orval Vert (petite Orval)
Rochefort 6, 8 en 10

De organisatie introduceert speciale proefglaasjes van 15cl. zodat zoveel mogelijk trappistenbieren kunnen worden geproefd. Met een strippenkaart á 6 strippen voor € 12,50 kunnen bijna alle bieren met 1 strip worden geproefd met uitzondering van de  Westvleteren, Quadrupel 5 jaar oud en Quadrupel eiken vat gerijpt die voor twee strippen verkregen kunnen worden.

De organisatie is in handen van eetcafé de Lansingh  en de Bierboom (internet bierboekhandel, met circa 500 boeken over bier, brouwerijen, zelf brouwen, koken met bier etc. de grootste aanbieder in Europa). Uiteraard ontbeken boeken en het Bier Magazine en PINT-blad niet. Beide Krimpense bedrijven hebben wederom de handen ineen geslagen, want eerder organiseerden ze op 23 en 24 oktober 2009 de Eerste Krimpense Bokbierproeverij. Er wodt zelfs nagedacht over een ‘eigen’ Krimpens bier. Wat dat wordt blijft nog even een verrassing.

In Eetcafé de Lansingh kan je terecht op:  
Vrijdag 7 mei van 19.00 tot 24.00 uur
Zaterdag 8 mei en
Zondag 9 mei van 13.30 tot 19.00 uur

Voor meer informatie kijk op www.przh.pint.nl of kunt u contact opnemen met Willem Verboom via [email protected] of 06 30 18 26 02.

Bron: Willem Verboom

Lees ook:Verslag Trappistenweekend
Lees ook:Westmalle meest favoriete trappistenbier
Lees ook:Trappistenbier: op is op!
Lees ook:Maak 7 weken kennis met 7 trappisten
Lees ook:Trappisten Lezing en proeverij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.