Verslag Trappistenweekend

organisatieteam1lrVandaag ben ik naar het trappistenweekend geweest in eetcafé de Lansingh in Krimpen a/d IJssel. Bij deze bijzondere bieren is het toch de moeite waard om even langs te rijden en al die trappisten bieren te proeven. Ze waren er allemaal; de Westvleteren 12, Chimay Blauw en bijvoorbeeld ook de La Trappe Quadrupel 5 jaar oud en op eiken houten vaten. Of een mooie kans om echt eens die Chimay Doree te proeven? Het kan nog morgen!! Wat ik er van vond? Lees verder en bekijk ook de video.

 

Ik had zelf meer verwacht van de La Trappe quadrupel op eiken houten vaten. Wat wel subliem was vond ik de 5 jaar oude variant. Uiteraard is alles een kwestie van smaak. Het is toch leuk om ze naast elkaar te proeven dan ervaar je duidelijk de verschillen. Daarom is zo’n trappistenwwekend zo leuk. Ook bijzondere varianten zijn dan te proeven. De Eiken Houten vaten-variant vond ik een beetje zwak van smaak. Veel alcohol-smaak en verder vond ik de smaak iets minder krachtig. Bij de vijf jaar oude variant was dit uiteraard helemaal terug en veel beter zelfs. Je proeft echt de oudere bewaartijd, fantastisch.

Verder trof ik Peter de Groot van Bier! aan. Eerlijk gezegd was het voor mij de eerste echte keer dat ik dit glossy bierblad heb doorgebladerd. Ziet er echt mooi uit en leuke stukken. Morgen kan iedereen nog van 13.30 tot 19.00 uur terecht in eetcafé Lansingh (in het zwembad) in Krimpen a/d IJssel.

De bieren nog even op een rij:

Van de tap (5)
La Trappe Quadrupel (5 jaar oud)
La Trappe Quadrupel (op eiken vaten gerijpt)
La Trappe Quadrupel (alle afkomstig van Bierbrouwerij de Koningshoeven uit Berkel-Enschot (N.B.)
Westmalle dubbel,
Chimay Tripel

Van de fles (25)
La Trappe Enkel, Dubbel, Tripel, Quadrupel, Witte Trappist en Isid’ or
Chimay Rood, Wit, Blauw en Doree
Westvleteren Blond, 8 en 12
Westmalle Dubbel, Tripel, Extra en half om half
Achel 5 Blond, 5 Brune, Brune 8 en Blond 8
Orval en  Orval Vert (petite Orval) (deze laatste is uitverkocht)
Rochefort 6, 8 en 10

Overigens vond ik de ambiance best apart. Nog niet eerder dronk ik een lekker biert met uitzicht op een zwembad (binnen). Toch fantastisch ook voor al die ouders die tijdens zwemles even het café in kunnen ;-) . Hieronder een korte video van Peter de Groot van het Bier! Magazine die uitlegt waarom het leuk is om te komen! Proost!

Lees ook:Trappistenweekend: 7 t/m 9 mei 2010!
Lees ook:La Trappe komt met Quadrupel Oak Aged
Lees ook:Brouwen met houten vaten hoort bij ambacht
Lees ook:La Trappe Quadrupel: subliem
Lees ook:La Trappe Quadrupel Oak Aged: Alcoholsmaak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.