Hoe ziet het café van een bierliefhebber eruit?

waagstuk antwerpenAl diverse malen hoor ik mensen discussies voeren over hoe een biercafé ingericht moet zijn. Het merendeel van de bierliefhebbers vindt volgens mij dat het echt een authentiek ‘bruin’ cafe moet zijn. Tenminste dat is steeds de conclusie uit de gesprekken die ik hoor. Zelf vind ik dit eigenlijk ook het meeste overeen komen met ambachtelijk gebrouwen speciaalbier. Of ik ben eigenlijk op zoek naar het huiselijke, dat hoeft niet persé een authentiek café te zijn. Meestal is een heel modern en strak interieur wat kil en afstandelijk. Wat is jouw mening? Vul de poll in! foto: ‘t Waagstuk, Antwerpen 

 

Ik ben altijd op zoek naar een intieme gezellige sfeer dat aansluit bij een authentiek gebrouwen bier. Aan de andere kant wordt het soms al snel oubollig en zorgt dit naar mijn idee voor een imagoprobleem van speciaalbier. Je wilt als jongere mogelijk niet in zo’n café komen?

Inmiddels heb ik al heel veel speciaalbier cafés bezocht. In een moderner biercafé vind je toch hele andere mensen. Iedereen is meer op zichzelf en de sfeer van ‘samen genieten’ vind je hier naar mijn mening veel minder dan in een authentiek café. Als ik dan naar wijn kijk hebben zij er toch voor gezorgd dat dit ambachtelijke product vooral ook trendy is. Een leuke uitdaging voor de biermarkt dus! Welke sfeer moet een biercafé volgens jou hebben? Vul de poll in!

Lees ook:‘Vrouwenbier heeft toekomst!’
Lees ook:Bierliefhebber wil bruin biercafé
Lees ook:‘Nederland geen bierland van Europa’
Lees ook:Verlang je tijdens vakantie naar je ‘eigen’ bier?
Lees ook:Biertje?

4 reacties op “Hoe ziet het café van een bierliefhebber eruit?

  1. Robert Hertogs

    Het hoeft niet per se een bruin café te zijn. Wel een plek waar mensen zich op hun gemak voelen. Als je lekker ontspannen bent, kun je pas echt genieten van een lekker bier. Persoonlijk stoot al te moderne vormgeving me af. Bruin is prima, maar er zijn natuurlijk meer manieren om een café aangenaam in te richten. En het liefst geen muziek, want een goed gesprek hoort absoluut bij de ambihance rond het nuttigen van een goed bier. Personeel dat zelf ook enthousiast is over speciaalbieren helpt wat mij betreft ook.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Dennis

    Niet per se bruin nee, maar wel knus, warm en huiselijk. En vaak kom je dan toch al uit op een bruin café. Persoonlijk vind ik muziek wel fijn maar dan zachtjes op de achtergrond zodat je nog een normaal gesprek kunt hebben. Wat voor muziek hangt af van het café en haar bezoekers.

    Ik zie mezelf trouwens niet zo snel van een speciaalbier genieten in een disco, mocht ik daar al ooit gevonden worden :)

    Oh en met de 21 jaren die ik er nu op heb zitten voel ik me toch nog wel onder de jongeren, en ook mijn vrienden zitten maar al te graag in bruine café’s zodat we elkaar op de weg naar huis nog kunnen verstaan.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Niels

    een mooi voorbeeld van een sfeervol café voor de bierliefhebber is voor mij de Poechenellekelder‎‎ in Brussel (bij Manneken Pis om de hoek).

      /   Beantwoorden  / 
    1. Fiona de Lange

      Ah bedankt voor deze goede tip Niels! Ik ga namelijk binnenkort naar Brussel dus dan ga ik hier eens even kijken….

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.