‘Nederland geen bierland van Europa’

Honderden mensen hebben de afgelopen weken de poll ingevuld op dit blog met de vraag: Kan Nederland hét bierland van Europa worden. 60 procent van de bierliefhebbers gelooft er niet in.

En dat terwijl ik toch veel bierdrinkers altijd hoor zeggen dat Nederland innovatief is op biergebied en veel landen voorbij gaat. Wellicht een beetje chauvinisme natuurlijk. Het is toch eigenlijk vreemd dat we ons hierop blijkbaar niet hoog inschatten. Nederlanders zijn ondernemers en weten op veel gebieden te floreren en serieus mee te doen. We zijn harde werkers en geen lui volk. Maar hét bierland van Europa worden is dan blijkbaar toch te hoog gegrepen.

Toch blijkt uit de poll hieronder dat 27% erin gelooft en 13% denkt dat wij het zeker kunnen worden. Wat moet er volgens jou gebeuren wil Nederland hierin verder groeien en een kans gaan maken?

Kan Nederland hét bierland van Europa zijn?

  • Nee (60%)
  • Ja (27%)
  • Misschien (13%)
Loading ... Loading ...

Lees ook:Bierland Nederland op de kaart
Lees ook:‘Vrouwenbier heeft toekomst!’
Lees ook:Einde van bierland België?
Lees ook:In actie tegen Franse accijnsverhoging op bier
Lees ook:Texelse Skuumkoppe wint terrein op vaste land

2 reacties op “‘Nederland geen bierland van Europa’

  1. Eric

    Qua kleine brouwerijen, innovatie en interesse zit het m.i. wel goed. Maar er zal flink geinvesteerd moeten worden om een productie te hebben die supermarkten en grote hoeveelheden cafes kan voorzien van al die mooie, moderne bieren. Zelfs een brouwer als Brew Dog heeft daar moeite mee. En je moet dat als brouwer ook echt willen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. michel

    Buiten de brouwerijen zal er ook een omslag moeten komen bij inkopers van supermarkten, cafes en slijterijen. Misschien wel nog belangrijker zal ook een groter deel van de Nederlandse bevolking actiever moeten kiezen voor een Nederlands speciaalbier. De brouwers willen over het algemeen wel.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.