Bierland Nederland op de kaart

Brouwerij De Molen uit Bodegraven zet Nederland als bierland internationaal op de kaart. Dat deden ze natuurlijk al met het brouwen van bijzondere en aparte bieren en nu weer opnieuw via de pers. In een leuk artikel van Will Hawkes wordt zichtbaar hoe ze in de UK op biergebied naar Nederland en België kijken. Vul de poll in rechts op de website. Kan Nederland koploper worden op biergebied in Europa?

België is en blijft het land van de traditionele bieren, wellicht is daar niets mis mee en zal het honderden jaren meegaan. Kan Nederland het centrum van Europa op het gebied van bierinnovatie worden? Het zou zomaar kunnen. We zijn een ondernemend volk die lef heeft en buiten kaders durft te denken. Het aantal nieuwe brouwerijen groeit nog steeds goed door en zij brouwen steeds vaker andere type bieren dan blond, dubbels en tripels. Wat denk jij? Hoe zal Nederland zich de komende jaren kunnen ontwikkelen? Vul de poll in! Lees het artikel hier.

Lees ook:‘Nederland geen bierland van Europa’
Lees ook:België exportkampioen in bier
Lees ook:Heel AB InBev Europa plat?
Lees ook:Einde van bierland België?
Lees ook:Australië en ‘craft beer’

Eén reactie op “Bierland Nederland op de kaart

  1. Eelco

    Even miere(n)neuken over een zinnetje uit het artikel;

    Naast de saisons zijn er genoeg Belgische bieren die flink gehopt zijn; Quintine Blond, Arabier / Boskeun, Guldenberg / XX bitter, Orval, Chouffe Houblon, Lupulus Blond, Moinette blond, Hopus etc. etc. Bovendien hebben deze bieren iets dat vaak mist bij de wat meer experimentele brouwers: een gebalanceerde smaak.

    Los daarvan is het super tof dat er brouwers zijn die lef tonen, en niet blijven hangen in uitgemolken tradities. Ook al is het resultaat niet altijd gelijk fantastisch, het kan leiden tot mooie nieuwe bieren.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.