De teleurstelling van een bierdrinker

opvallendVandaag vernam ik het voor de zoveelste keer: personeel dat niets afweet van bier en vanuit vooroordelen in de bediening zit. Hoe krijg je een café kapot. Op deze manier! Het valt  onder ‘opvallend in de bierhoek’ waarbij ik echt mijn pijlen richt op café eigenaren! Met de zomer voor de deur gaan veel jongeren werken in cafés en op terrassen. Een van de grootste afknappers….

van jouw terras of café is als het personeel niets afweet van wat hij of zij serveert. En zorg dat je personeel weet dat vrouwen niet alleen wijn drinken! Ik krijg reacties van bierdrinkers dat bedienend personeel een cider met een citroen!! aanbiedt als bier. “Mevrouw witbier hebben we niet maar wel een heerlijk Zuid-afrikaans biertje. Het lijkt er echt op. En er dan serieus een citroen ingooien! Lekker van die mensen die je cider door de strot duwen en verkopen als bier met citroen. Kijk zo verpest je dus echt je imago en dat van de horeca! 

Ik heb ‘t serieus ook diverse malen meegemaakt. Bedienend personeel dat je met grote ogen aankijkt als je vraag welk speciaalbier het café heeft. Een van de grootste ergernissen van bierliefhebbers en bierdrinkers is als het personeel geen kennis heeft van zaken. Café eigenaren zorg dat je (tijdelijke) personeel meewerkt aan het bierimago en dat van de horeca! Geeft ze voldoende informatie en zorg op zijn minst dat men weet wat het verschil is tussen bier en cider. Ook al wordt cider vaak uitgemaakt als ‘vrouwenbiertje’!

Lees ook:Bierkenners en bierbrouwers: ‘geen citroen in bier’
Lees ook:Mannen en vrouwen aan het cider?
Lees ook:PINT wil verplichte bieropleiding voor cafés
Lees ook:Heineken mikt op vrouwen met cider
Lees ook:Stella Artois komt met cider

Eén reactie op “De teleurstelling van een bierdrinker

  1. AnneBart Bolt

    Tja, soms denk ik ook wel eens dat ik op de wereld ben om het personeel in de horeca op de hoogte te brengen van bijvoorbeeld het verschil tussen een dubbel en een tripel en dat dat meer is dan alleen de kleur.Of dat de presentatie nét iets anders moet zijn dan het serveren van een glas pils. Vechten tegen de bierkaai! En inderdaad, vooral in de zomer. Speciaalbier ambassadeurs, vertegenwoordigers; verenigt u!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.