Belastingwetgeving laat biermarkt V.S. groeien

amerikaansevlagMen zegt dat we absoluut niet bang hoeven te zijn voor de invloeden van de Amerikaanse biermarkt in Nederland en België. Het aanpassen van de belastingweting voor (ambachtelijke) kleine brouwerijen in de V.S. zou de makers van het gerstenat toch behoorlijk veel extra financiële ruimte geven. Ruimte om te investeren en innoveren. Zo zou de belasting voor brouwers tot 60.000 vaten gehalveerd worden per vat van 7 naar 3,5 dollar wat in totaal 15,5 miljoen dollar aan belastinggeld bespaart. Oftewel dat kunnen de kleine brouwerijen investeren. Wat het een brouwerij echt bespaart zie je in de video hieronder.  

Overigens zou het belastingtarief van een productie boven de 60.000 vaten tot 2 miljoen vaten ook verlaagd worden van 18 dollar naar 16 dollar per vat. Dit bespaart in totaal nog eens 26,2 miljoen dollar. Hieronder rekent een vrouw die aan het hoofd staat van een kleine brouwerij voor hoeveel geld dit scheelt. Het creëert zelfs de mogelijkheid om extra personeel aan te nemen. Volgens mij moeten we de Amerikaanse markt niet onderschatten. Ze gaan ons op deze manier hard voorbij!

Lees ook:Heineken koopt twee Ethiopische brouwerijen
Lees ook:Inspelen op thuisdrinkende bierliefhebber
Lees ook:Duvel Moortgat stapt in Amerikaanse brouwer
Lees ook:Bierexport Craft Beer USA stijgt met 86%
Lees ook:14% verkoopgroei ‘craftbeer’ in USA

9 reacties op “Belastingwetgeving laat biermarkt V.S. groeien

  1. Alexander

    Wat bedoel je met hard voorbij?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Fiona de Lange

      We bouwen momenteel in Nederland hard aan speciaalbier cultuur. De Amerikaanse biercultuur lag lange tijd achter op Europa (België) en Nederland. De laatste jaren groeit het aantal ambachtelijke brouwers in Amerika explosief. Als zij veel geld krijgen om te investeren groeit de innovatie en ontwikkeling van de Amerikaanse biermarkt nog harder. Dit betekent dat zij steeds meer de markt gaan domineren en dat zou zowel voor Nederland en wellicht nog meer voor België gevoeld kunnen worden. Inmiddels worden bierstijlen zonder problemen en snel gekopieerd. Een voorbeeld is nu de zuure / geuze bieren. Dan hebben ze België of Nederland niet meer nodig….

        /   Beantwoorden  / 
      1. Alexander

        Het duurste in bier is de transportkosten. En de VS heeft 230 miljoen inwoners. En dat ze Nederlands bier niet nodig hebben is een gegeven. Wat exporteert Nederland voornamelijk naar de VS? Pils. En dat zal ook wel blijven omdat de meeste mensen nu eenmaal dat soort bier drinkt.Trouwens, ik zou naar de biermarkt niet kijken als een wij / zij iets maar als een complete markt. Ik koop weleens een Amerikaans bier, maar niet teveel, is veel te duur door de transportkosten. En onze bier die kant op, idem.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Fiona de Lange

          Alexander, In Nederland zijn al heel wat Amerikaanse speciaalbieren te krijgen. Neem bijvoorbeeld ook eens een kijkje in de Beer Temple in Amsterdam. Verder is de export van speciaalbieren vanuit Nederland inderdaad gering. Samen met België is dit wel stijgend. Vooral ook in de V.S. groeit de speciaalbiermarkt.

            /   Beantwoorden  / 
          1. Alexander

            Heb je ook gezien hoe duur de bieren in de Beertemple zijn? Dat bedoel ik dus. Verder moet je echt moeite doen om bier van micro’s in Nederland te krijgen. Ergo sum, dat er een paar 1000 micro’s zijn in de VS is nauwelijks van invloed op de biermarkt hier.

              /  
  2. Willem

    Even wat feiten.
    Er zijn inmiddels al ruim 1500 brouwerijen in de V.S. Het land heeft in 2006 de grens van 300 miljoen inwoners overschreden.

    De Amerikaanse micro’s zijn wel degelijk van invloed op onze biercultuur, want inmiddels brouwen bij ons ook tal van kleine brouwers stouts, porters, ipa’s etc. Verder zijn er ook al diverse brouwerijen die experimenteren met oak conditioned bieren.
    Ik vind de Amerikaanse biercultuur en in haar kielzog de Nederlandse dan ook veel interessanter dan de Belgische.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Alexander

      Met invloed ging het mij om de omzet van bier. En stouts, ipa’s etc, das nu niet echt een uitvinding van de Amerikanen. Vorige week waren de extremisten uit Schotland in de Beertemple, dan heb je een paar bieren die tot je verbeelding spreken.

        /   Beantwoorden  / 
  3. Willem

    Om er over te kunnen oordelen moet je er paar keer geweest zijn.
    Ik heb er inmiddels een groot aantal brouwerijen bezocht en talloze bieren geproefd
    Natuurlijk is het zo dat de Amerikanen veel vooral Europese bierstijlen namaken, maar ze geven er tevens een eigen verrassende draai aan. Met als resultaat weer compleet nieuwe bieren.
    Het laten rijpen van bier op whiskyvaten en tal van andere vaten is er voorbeeld van. Mede dankzij hun invloed hebben ze dat in Nederland en België opgepakt.
    Als je hebt over de Schotse extremisten hebt, bedoel je daarmee de extreem zware bieren. Ach ieder zijn ding, maar daar zit ik persoonlijk niet zo op te wachten. Want waar is het eind?
    Navolgers als ‘t Koelschip met een bier van ruim 40% alc. vol.

    En van de prijzen van rond 60 euro voor een klein flesje word je ook niet vrolijk.
    Dan drink ik liever een paar Amerikaanse of Deense bieren in de Beertemple.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Alexander

      Bin der done det. Over Brewdog: Ik kan nu niet zeggen dat een punk ipa extreem hoog alcoholisch is, ze maken nog meer dan pinguins en slagschepen. En bier laten rijpen in vaten is ondertussen al zo oud als de weg naar Rome. Het is nu mode, niks meer, niks minder. Ook ‘vreemde’ combinaties zijn leuk om 1x gedaan te hebben, zoals een kriek gemaakt van een amerikaanse saison, maar meestal blijft het bij 1x. Maar om terug te komen naar het oorspronkelijke onderwerp, ik heb mij laten vertellen hoe verschrikkelijk moelijk het is om zelf bier uit de VS te importeren. Vandaar de prijzen bij de Beertemple of het winkeltje van De Molen.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.