Goedkoopste en duurste terras van Nederland

Ben je op zoek naar de goedkoopste terrassen van Nederland dan moet je in Nijmegen zijn. In Amsterdam vind je, niet verwonderlijk, voor de zevende keer op rij de duurste te terrassen. Gemiddeld betaalden we ten opzichte van vorig jaar 2,6 procent meer. Van Spronsen en Partners horeca-advies nam de 21 grootste steden van het land onder de loep en deed onderzoek op de meest toeristsche pleinen en horecagelegenheden. Foto Misset Horeca.

 

Bestel je op een terras in Amsterdam twee fluitjes, twee koffie, twee rosé en twee fris dan ben je gemiddeld 21,15 euro armer. Dat is 2,9 procent meer dan vorig jaar. De nummers twee tot en met vijf duurste terrassen liggen achtereenvolgens in Den Haag, Rotterdam, ‘s-Hertogenbosch en Haarlem.

De enige plaats waar de prijzen gemiddeld daalden was in Utrecht met 0,4 procent. Waarschijnlijk doordat dit een op en top studentenstad is. Een fluitje pils kost op het terras gemiddeld 2,14 euro. Bizar eigenlijk als je nog terugdenkt aan het guldentijdperk….

Een andere leuke trend is dat gerechten van verse, lokale producten het goed doen op het terras. De terrasgast lijkt steeds milieubewuster te worden. Een goede zaak! Ondanks dat het een van de duurste terrassen is ga ik toch gezellig naar Den Bosch!

Bron: Misset Horeca

Lees ook:Geringe stijging bierprijs
Lees ook:Rondje op terras in Amsterdam weer duurste
Lees ook:Bierprijs steeg in 2012 met 8 eurocent
Lees ook:Horecaondernemer betaalt het dubbele voor pils
Lees ook:Rondje op het terras in Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.