Goed idee! Huishoudbeurs met biereiland

de langste toogVorige week was ik op de Jaarbeurs in Gent. Dit is te vergelijken met een huishoudbeurs. Nee, ik kwam er niet voor de potten en pannen maar voor De Langste Toog. Een biereiland met 45 verschillende soorten bieren van fles en fust. Initiatiefnemer van deze prachtige bierplek is Luc De Wit van de Belgische brouwerij Bavik. Bekijk verderop de korte video impressie. De plek is een groot succes en jaar in jaar uit wordt het steeds bekender en drukker. Een platform voor brouwers om hun bier te laten schenken. Dit bracht mij ook op een idee voor Nederland!

Het mooie is namelijk dat het voor de brouwers weinig tijd kost. Ze hoeven geen personeel te regelen, er zelf te staan en toch worden hun bieren goed vertegenwoordigd. Het aantal bezoekers van de Jaarbeurs is behoorlijk, zo’n 90.000, dus publiek gegarandeerd. Dit alles ter promotie van de Belgische bieren.

De Nederlandse huishoudbeurs is ieder jaar een groot succes. En er is een café ingericht zodat de mannen lekker kunnen genieten van bier terwijl de vrouw langs de beurs struint. Waarom zouden wij niet zo’n mooi speciaalbier eiland inrichten op deze of een andere beurs in Nederland? Dit is ook direct een mooie gelegenheid om proeverijrondes te organiseren en vrouwen meer te vertellen over bier en speciaalbier!

Bekijk de video impressie en een kort interview met initiatiefnemer Luc De Wit van Brouwerij Bavik.

Lees ook:Videoverslag wedstrijd Lekkerste bockbier van Nederland 2013
Lees ook:Luc De Wit van Brouwerij Bavik overleden
Lees ook:Bavik en The Musketeers vallen in de prijzen
Lees ook:14-8 t/m 15-8-’13: Internationaal Streekbierenfestival Zwevegem
Lees ook:Bavik en BJ’s maken Belgisch-Amerikaans bier

4 reacties op “Goed idee! Huishoudbeurs met biereiland

  1. Hayo

    Op zich geen slecht idee. De plek lijkt mij minder geschikt. De huishoudbeurs? Daar zich absoluut je doelgroep niet.
    Ik zou dan eerder denken aan de vakantiebeurs of de 55+ beurs. Daar komen mensen die geld en tijd hebben om speciaal bier te komen en te genieten.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Fiona de Lange

      Beste Hayo, En al die vrouwen dan! Daar zit de doelgroep wel ;-) . Zeker omdat blijkt dat toch veel mannen mee moeten…. Het is juist leuk dat er niet speciaal mensen voor alleen het bier komen. We willen niet steeds hetzelfde clubje mensen bereiken.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Hayo

        Ha Fiona,
        Ik heb het helemaal niet over vrouwen. Vrouwen zijn zeker een enorme doelgroep.
        Ik denk alleen dat de mensen die op de huishoudbeurs komen minder geinteresseerd zijn in bier.
        Dat je andere doelgroepen aan wilt boren vind ik alleen maar te prijzen. Maar door simpelweg een idee volledig te kopieren is volgens mij niet de weg. Pak het idee en pas het aan naar de lokale situatie. Naar mijn mening heb je als langste toog meer te zoeken op een vakantie- of 55+ beurs

          /   Beantwoorden  / 
  2. Alexander

    En het mooie was dat Zythos-leden gratis inkom en 1 gratis biertje kregen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.