25-09/26-09-’10: Bierfestival Raalte

bier3Aanstaande zaterdag 25 en zondag 26 september vindt voor de derde maal het Raalter bierfestival plaats. Op het terras van Hotel de Zwaan zal om 14.00 uur de eerste toost worden uitgebracht. De brouwers Johan Nijhof en Ruud van de Gevel van Salland Landsbier zorgen voor de opening en pastoor Verwey heft als eerste het glas. Ik vind het thema erg goed gekozen, namelijk bier van eigen bodem! Ze beginnen natuurlijk in Raalte zelf met de Donkere Henricus.

Het Sallands Landbier is inmiddels te koop bij de lokale slijterij van de C1000 en drankenhandel Korbeld. Bij de horecagelegenheden in het centrum kunnen tien verschillende Nederlandse speciaalbieren van de tap geproefd worden tijdens het tweedaagse bierfestival. Iedere dag vijf ;-) .

Eerlijk gezegd vind ik het echt zonde dat er relatief maar zo weinig Nederlandse bieren staan. Het is toch veel leuker om hier veel meer van te maken? Goed voor het Nederlands product en het bierimago. Nu denkt de bierdrinker wellicht dat er maar zo weinig Nederlandse speciaalbieren zijn. De Texels Skuumkoppe, Budels Capucijn en Christoffel Wijs zijn in ieder geval verkrijgbaar.

Veel plezier!

Bron: De Stentor

Lees ook:04-07-2010: Biermatinee Oisterwijk
Lees ook:Brugs bierfestival dit jaar nog groter
Lees ook:Zythos Bierfestival 2011: rijen bierliefhebbers!
Lees ook:03-8 t/m 04-08-’13: Bierfestival Bier Anders
Lees ook:01-05-’11: KBC Bierfestival ‘s-Hertogenbosch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.