STAP zet bierbranche voor gek!

bier4STAP zet vandaag in Trouw de aanval in op wijnschrijver Harold Hamersma en Kennisinstituut bier. Ze zouden teveel de bloemetjes buiten zetten over alleen de positieve effecten van alcohol en geen compleet beeld geven. Volgens STAP veroorzaakt Hamersma schade doordat hij wijndrinkers groen licht geeft meer alcohol te drinken. Een compleet beeld heb je nooit. Ik word van deze negatieve overheidsbombarie werkelijk niet goed.

STAP heeft goede initiatieven en pakt veel zaken aan echter ze kan er blijkbaar gewoon niet tegen dat er ook gezonde effecten zijn aan alcohol. Wat zeg ik, een heleboel. Natuurlijk en dat weet toch iedereen, zijn er altijd nadelen. Iedere Nederlander kan met zijn gezonde verstand dit toch zelf uittekenen??? Bovendien wordt er continu onderzoek gedaan en komen er nog steeds nieuwe resultaten binnen over positieve en negatieve effecten van alcohol. En dit zal altijd zo blijven. Zelfs als je teveel vitaminen binnen krijgt kan dit slecht voor de gezondheid zijn.

Tijdens de laatste bijeenkomst van het Kennisinstituut Bier zijn meerdere resultaten van onderzoeken besproken. Veel positieve effecten van alcohol werden daarbij gepresenteerd maar ook een aantal onbekende en negatieve aspecten. En uit meerdere, wereldwijde onderzoeken blijkt nog steeds dat algeheelonthouders minder lang leven dan mensen die af en toe een glaasje drinken. Dus het past wel degelijk in een gezonde levensstijl. Zoals het met alles is, gewoon met mate!

Bron: Trouw

Lees ook:Is bier drinken gezond?
Lees ook:Alle vrouwen aan het bier!
Lees ook:Alcohol verdubbelt kans op hartaanval net na drinken
Lees ook:Onderzoek naar bierbuik
Lees ook:Drinken zonder dronken te worden in onderzoek

3 reacties op “STAP zet bierbranche voor gek!

  1. Sonny de Laat

    Leuke jongens bij STAP. Ik kreeg deze week een nieuwsbrief over een symposium van STAP wat afgesloten werd met “een borrel”. Voor een organisatie die pretendeert roomser als de paus te zijn vond ik dit behoorlijk opmerkelijk!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Robbert

      Zal wel een alcoholvrije borrel zijn ;)

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.