Drinken zonder dronken te worden in onderzoek

De wetenschap vindt continu iets nieuws uit, echter of dit nu ooit iets gaat worden? Onderzoekers van de Universiteit van California in Los Angeles (UCLA) onderzochten een eeuwenoud plantaardig middel dat gebruikt wordt om de effecten van alcohol tegen te gaan. Het middel wordt al sinds het jaar 659 gebruikt tegen katers. De onderzoekers gebruikten een van de ingrediënten, dihydromyricetin (DHM), voor hun onderzoek en hebben er testen mee gedaan met ratten. Binnenkort zal DHM ook bij mensen getest worden.


Ik begrijp de strijd wel om in de wetenschap een oplossing te vinden voor de vervelende bijwerking van alcohol. Echter je moet gewoon niet teveel drinken. Als dat middel op de markt is, krijgen we weer een ander probleem. Toch is één van de belangrijkste ontdekkingen dat het middel een verslaving tegenwerkt. De DHM lijkt te werken door een hersenreceptor te blokkeren. Dezelfde receptor wordt ook geblokkeerd door andere medicijnen die gebruikt worden bij een alcoholverslaving, zoals Antabus en Refusal. Deze laatste medicijnen kunnen ernstige bijwerkingen hebben waaronder epileptische aanvallen.

Onderzoek
De onderzoekers gaven de ratten 15 tot 20 flesjes bier in 2 uur tijd. Dat gaat toch een stap te ver nietwaar? Zonder de DHM vielen de ratten flauw en bleven ze verstijfd liggen, zelfs als de onderzoekers ze omdraaiden. Met de DHM waren de ratten beter bestand tegen de effecten van de alcohol. Het duurde langer voordat ze dronken werden en ze waren binnen 15 minuten weer nuchter. Daarnaast leek het middel ook te helpen tegen de kater van de ratten. Wellicht zou het wel een medisch middel kunnen zijn voor al die comazuipende jongeren die te ver gaan?

Als de ontdekking echt gedaan is hoop ik niet dat dit weer een manier is om alcohol op een negatieve manier te gebruiken en er “gemakkelijk” vanaf te komen.

Bron: Dailymail

Lees ook:Alcohol verdubbelt kans op hartaanval net na drinken
Lees ook:Muggen vinden bierdrinkers lekkerder
Lees ook:DNA-onderzoek naar gerst zorgt voor beter bier
Lees ook:Vrouwen kunnen maat houden met bier
Lees ook:Finland overweegt verbod op sterke bieren

2 reacties op “Drinken zonder dronken te worden in onderzoek

  1. Fred Schiphorst

    Mensen die hun klassiekers, met name Asterix, kennen weten dat het erg gevaarlijk is om een drankje te maken dat de negatieve effecten van alcohol tegen gaat… Maar zonder dollen: ik denk dat de enig juiste manier om een kater te voorkomen matigheid is. Als je een kater hebt, dan heb je je dat egwoon zelf aangedaan!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Alexander

      en veel water drinken en dan toch maar die banaan.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.