Opnieuw staking bij AB InBev

abinbevDe medewerkers bij AB InBev in Jupille kunnen er wat van, staken, zo bleek eerder dit jaar. Toen werd er in verband met het geplande ontslag van medewerkers weken gestaakt. Uiteindelijk maakte de directie hier een einde aan door de ontslagronde in te trekken. Een succesvol middel dus voor het personeel. Hiermee werk je natuurlijk nieuwe stakingen eenvoudig in de hand. Zo blijkt ook nu weer. 

Een collega werd op straat gezet vanwege ondisciplinair gedrag. Volgens het personeel belachelijk. Sinds dinsdag hebben ze daarom het werk neergelegd. Er heerst in ieder geval een hoge mate van collegialiteit in de brouwerij. En deze actie wordt mogelijk wederom verder voortgezet, ook bij andere afdelingen van de brouwgroep.

Hoe is het toch mogelijk dat dit soort dingen gebeuren? Niet goed voor het imago van de brouwerij, niet goed voor de productie en niet goed voor medewerkers. Het lijkt me toch bijzonder lastig voor een brouwerij dat in feite bij iedere stap een staking dreigt? Ik ben benieuwd waar dit hele euvel weer toe gaat leiden.

Bron: Nieuwsblad  

Lees ook:Grolsch pakt drinkend personeel hard aan
Lees ook:Tekort Stella Artois en Leffe dreigt
Lees ook:Opnieuw werkonderbreking medewerkers bierbrouwerij Grolsch
Lees ook:Bij Heineken drinken medewerkers allang niet meer!
Lees ook:AB InBev trekt ontslagen in

Eén reactie op “Opnieuw staking bij AB InBev

  1. Eugene

    Brouwerij Jupille herneemt het werk
    De Standaard, vrijdag 1 oktober 2010 (Economie Bedrijven) Bron:
    BRUSSEL – Het werk is vrijdag hervat in de brouwerij van AB InBev in Jupille, na twee stakingsdagen.
    Tijdens de nacht van donderdag op vrijdag kwamen directie en het ABVV tot een akkoord over het ontslag van een arbeider in Jupille eerder deze week, omdat die de veiligheidsregels niet gerespecteerd zou hebben. Het ontslag lag aan de basis van een stakingsactie sinds woensdag op de Luikse site. Dat hebben directie en vakbond van AB InBev vrijdag bekendgemaakt.
    De directie van de brouwer preciseert in een persbericht dat “het ontslag geldig blijft”, maar dat de arbeider “een individuele begeleiding zal krijgen in de vorm van outplacement, om een professionele herklassering te vergemakkelijken”. Een woordvoerder van het ABVV bevestigde dat het werk vrijdagochtend hervat werd op de site in Jupille.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.