Bij Heineken drinken medewerkers allang niet meer!

carlsbergIk wist niet wat ik zag toen ik afgelopen vrijdag de tv aanzette en zag hoe het personeel van Carsberg staakte omdat ze niet meer continu mochten drinken! Iets dat in Nederland bij de brouwerijen al een tijd niet meer mag. Zo weet ik uit interne bronnen van Heineken dat de koelkasten vol met bier niet meer bestaan en ook het “testen” van het bier op de lopende band aan ‘banden’ is gelegd. Daar zijn nu allemaal richtlijnen voor.

Ook vroeger bij Heineken werd er flink gedronken onder het personeel, een leuke secundaire voorwaarde. Dit leidde echter tot problemen iets dat mogelijk ook bij de Deense brouwer Carlsberg een rol speelt. 800 personeelsleden gingen in ieder geval staken om zo toch de befaamde koelkast vol met bier op de afdeling te behouden.

Chauffeurs deden ook mee wat leidde tot transportproblemen van het bier. Zij mogen overigens 3 bier drinken terwijl ze rijden. Echt heel vreemd. Het personeel mag ook nog steeds drinken tijdens de lunch. Iets dat bij ons echt niet mag. Erg bijzonder dat zo’n grote brouwer achterloopt in alcoholwetgeving. Straks moeten ze weer staken om hun baan te behouden! Carsberg die veel omzet uit Rusland haalt heeft ‘t hier toch moeilijk door de verhoogde accijnzen op bier.

Bron: VK Banen

Lees ook:Opnieuw staking bij AB InBev
Lees ook:Heineken-top strijkt hoge bonus op
Lees ook:De auto die het bier haalt
Lees ook:Après-ski fans opgelet, in Oostenrijk kun je nu zwemmen in het bier
Lees ook:De teleurstelling van een bierdrinker

2 reacties op “Bij Heineken drinken medewerkers allang niet meer!

  1. Dennis

    Erg vreemde situatie inderdaad. Overigens waren de vrachtwagens van Carlsberg wel met een alcoholslot uitgerust zodat ze niet bezopen achter het stuur zit (volgens BNR, denk ik). Wel vreemd dat ze dan toch 3 biertjes mogen drinken terwijl je in Denemarken ook maar 0,5 promille alcohol in je bloed mag hebben. Misschien dat het daar wat meer gedoogd wordt…
    .
    Goed dat je weer aan het schrijven bent trouwens :)

      /   Beantwoorden  / 
  2. JosB

    Bier (algemeen: alcohol) op de werkvloer is gewoon “not done”. Bij het bedienen van machines domweg risicovol, er is ook nog zo iets als veiligheid-aspecten.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.