Schneider Hopfen-Weisse: Verrassend

Gisteren dronk ik op de BBB horecabeurs Maastricht een Schneider Hopfen-Weisse! Dat is geen gewoon weizen bier! Als je een keer op zoek bent naar een iets extremere versie van een weizen bier dan moet je dit eens proberen. Deze weizen is ontstaan door een samenwerking tussen de brouwmeesters van Brooklyn Brewery (Amerika) en Schneider Weissbier Brewery (Duitsland). Een prachtig, vol en fris bier met een sterke hop smaak.

Beide brouwerij hebben overigens hun eigen versie van dit bier gemaakt. De basis is gelijk echter in de afronding van de smaak zit wat verschil. Dit komt doordat beide brouwerijen gebruik hebben gemaakt van lokale hop om de lokale smaak te benadrukken. Wat ikzelf erg waardeer is de dryhopping methode die bij het brouwen van dit bier is gebruikt.

Het is bijzonder verrassend om aan de ene kant een heel uitgebalanceerde smaak te hebben als weizen bier en vervolgens de bittere hop van een India Pale Ale te proeven. Het is natuurlijk ook het beste van beiden. In de Duitse variant is gebruikgemaakt van de Hallertauer Saphir hops. De Amerikaanse variant heeft de American Amarillo hop. 

Het alcoholpercentage ligt overigens wel wat hoger dan een weizenbier. De Duitse variant bevat 8,2% en de Amerikaanse zelfs 8,5% alcohol. Deze komt wat mij betreft zeker in het lijstje van bieren die ik vaker ga drinken.

Lees ook:Introductie Schneider Weisse Nelson Sauvin in USA
Lees ook:Klein Duimpje lanceert twee nieuwe bieren
Lees ook:Schneider Weisse Mein Grünes ABT-bier van de maand
Lees ook:ABT-bier van de maand: Schneider Weisse ‘Mein Nelson Sauvin’
Lees ook:Derde jubileumbier Brouwerij De Leckere op komst

3 reacties op “Schneider Hopfen-Weisse: Verrassend

  1. Alexander

    tijden op de tap gweest in de Beertemple. Wel lekker idd.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Frans Ruiter

    Goed nieuws! Het bier is al eerder op de markt geweest. Ik dacht dat het toen een eenmalige actie zou zijn, en heb het uiteraard ook op een van mijn bierproefavonden laten proeven. Echter, nu blijkt dus van niet en dat vind ik goed nieuws omdat het inderdaad een heel mooi bier is!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.