Bierverkoop Koninginnedag Amsterdam beperkt?

Na de opstand rondom de bierverkoop in plastic bekers tijdens carnaval in Maastricht kunnen nu de Koninginnedag vierders in Amsterdam aan de slag. Burgemeester Eberhard van der Laan wil namelijk dat supermarkten op Koninginnedag nog maar een blikje bier per persoon gaan verkopen. 

Deze strenge maatregelen zouden de verkopen meer in balans brengen aangezien de Amsterdamse horeca ook maar beperkt alcohol mogen verkopen. De supermarkten mogen nu onbeperkt bier verkopen. Overigens wil Van der Laan dat supermarkten in 2012 helemaal gesloten blijven tijdens deze feestdag. Dit zijn niet alleen slechte ontwikkelingen voor de supermarkten en feestvierders maar ook voor de bierbrouwers!

Verder gaat de gemeente Amsterdam met omliggende gemeentes praten zoals Medemblik, Hoorn en Haarlem om daar alternatieve feesten te organiseren. Hierdoor zou de trek van mensen naar de hoofdstad fors kunnen verminderen. Leuke voornemens, echter de grote festiviteiten in Amsterdam halen het toch nooit bij festiviteiten in omliggende gemeentes.

Bron: Telegraaf.nl

Lees ook:Alcoholverkoop tijdens Koninginnedag aan banden
Lees ook:Jupiler komt weer met Supportersshirt
Lees ook:Burgemeester Amsterdam opent 2e locatie Brouwerij ‘t IJ
Lees ook:Sjoelen met bierpullen?
Lees ook:Verhoging leeftijdsgrens alcohol naar 18 jaar?

3 reacties op “Bierverkoop Koninginnedag Amsterdam beperkt?

  1. Fred Schiphorst

    Ik moet zeggen dat ik er een beetje dubbel in zit. aan de ene kant snap ik het wel. Helaas zijn er namelijk mensen die deze dag naar Amsterdam komen met het idee dat alles mag en kan. Ik heb al menigmaal mensen straal bezopem in stegen zien plassen en kotsen en dat is niet mijn idee van een gezellige Koninginnedag.

    Aan de andere kant is het de vrijheidsdrang in me die zich hier tegen verzet. Het lijkt er sterk op alsof men niet in staat is de werkelijke daders aan te pakken en het dan maar via winkeliers en ook de horeca speelt. Met als meest waarschijnlijke gevlg dat dit ook niet blijkt te werken en dan weer strengere maatregelen gaan volgen.

    Ooit stelde Youp van ‘t Hek voor om op Koninginnedag een ring om de stad te leggen en dan alleen mensen die hier wonen binnen te laten. Soms ben ik geneigd daar voor te voelen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Frans Ruiter

    Fiona, ik denk dat je de laatste zin net andersom bedoelt…

      /   Beantwoorden  / 
    1. Fiona de Lange

      ;-) haha ik begrijp waarom je dit zegt…

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.