Eindelijk Halal bier op de Europese markt

Moslims mogen vanwege hun geloofsovertuiging geen bier en ook geen alcohol. Ook alcoholvrije bieren zijn niet toegestaan omdat het niet volgens de islamitische wijze is geproduceerd. Binnenkort kunnen moslims in België, maar ook in andere landen, nu eindelijk wel bier drinken. Brouwerij Caulier gaat namelijk een halal bier op de markt brengen.

De Algerijnse imam heeft zijn goedkeuring gegeven aan het brouwsel dat straks luistert naar de naam Sultane Kriek. Zo leer je ook weer wat bij aangezien ik dacht dat alcoholvrije bieren wel waren toegestaan. Het bier Sultane bevat geen alcohol en is bovendien halal gecertificeerd. Goedgekeurd om te drinken! Er is al veel interesse getoond in het bier onder meer uit landen als Tunesië, Duitsland, Groot-Brittannie en Koeweit. 

Een hele slimme zet van de brouwerij en vreemd eigenlijk dat niemand dit eerder heeft gedaan. We kunnen de moslims eindelijk ‘bier’ drinken.

Bron: Excite

Lees ook:Alcoholvrij witbier van Bavaria: Geniaal?
Lees ook:Nieuw online magazine over alcoholvrije dranken
Lees ook:Toch stokslagen voor bierdrinkende vrouw
Lees ook:Tourtel Blond: ander alternatief
Lees ook:Woede in V.S.: Tienerster Miley Cyrus drinkt bier

4 reacties op “Eindelijk Halal bier op de Europese markt

  1. Ben

    Volgens mij is dit een soort alcoholvrije kriek lambic. Ik sta niet te dansen van enthousiasme. Ik gun moslims hun flesje graanlimonade van harte, maar ik houd het op de tripel.

      /   Beantwoorden  / 
  2. monique

    halal bier omdat malt bier niet zou mogen? Wat een onzin zeg…In het Midden Oosten wordt gewoon Malt bier gedronken…ja ook onze eigen Bavaria malt en Amstel Malt zijn gewoon te koop in bijvoorbeeld Dubai en in Iran….De moslims aldaar doen niet zo moeilijk over het productieproces…Zolang er geen alcohol in zit wordt het gewoon gedronken hoor net zoals acholovrije wijn, dus ik begrijp niet dat er nu in Europa (Belgie) ineens speciaal bier moet worden gemaakt voor de Moslim. Echt grote onzin!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Fred Schiphorst

      Ach, er zijn mensen Roomser dan de Paus en ander een blijkbaar meer moslim dan de moslims zelf. Er zijn meer politiek correcte gedachtespinsels geweest waar moslims met een mengsel van verbazing en wanhoop naar keken en die zullen er ook wel blijven. Vette kans dat ook dit binnenkort roemloos ten onder gaat.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.