Mongozo noteert wereldwijde groei van 25%

Mongozo dat bekend is om de exotische bieren zoals onder andere de Mango, Coconut en Banaan en het Fairtrade, Biologische en Glutenvrije pils, groeit in het eerste kwartaal van 2011 met circa 25%. Inmiddels is het pils na de introductie vorig jaar september al in ongeveer 15 landen verkrijgbaar. Bovendien wordt met diverse Nederlandse en Belgische supermarktketens momenteel onderhandeld voor een plek in het schap. De komende maanden wil Mongozo meewerken aan de verdere groei in de horeca en komt daarom met een ludieke actie die de horecagelegenheid compleet vult met mensen.

Jan Fleurkens, Commercieel Directeur Mongozo: “We zijn trots op de sterke groei en zien steeds meer wereldwijde interesse voor onze bieren. Fairtrade en biologische producten nemen een vlucht in landen over de hele wereld. Mede dankzij de uitbreiding van ons team met salesmanager Juliette Polak, hebben we er de afgelopen maanden keihard aan gewerkt om aan de vraag te voldoen en te zorgen dat onze bieren in Nederland maar ook wereldwijd goed verkrijgbaar zijn.”

Wereldwijde verkrijgbaarheid
De bieren van Mongozo zijn opgenomen bij de Mitra Slijterijen, op veel bierkaarten bij cafés, bars en andere horecazaken. Groothandels Bier&Co, Hansen en Multibier werken hard om de verspreiding mogelijk te maken. Het pils is naast de Mitra inmiddels bij Deli XL, Udea met alle natuurvoedingswinkels en Cerro Azul met de wereldwinkels, verkrijgbaar. Ook de exotische bieren groeien hard in Azië en Canada en zijn al 30 landen te verkrijgen. Daarbij komt de export naar de Verenigde Staten op gang. Veelbelovende groei die we de komende maanden wereldwijd verwachten door te zetten,” aldus Fleurkens.

Je ziet dat dit bijzondere merk met een mooi verhaal steeds meer wordt opgepikt en wordt gewaardeerd. De laatste maanden zag ik het in meer horecagelegenheden dan ervoor. En lopen deze bieren nu vroeg ik mij af. Bij navraag in cafés bijvoorbeeld Bar Le Duc in Den Bosch waar bijvoorbeeld het bananenbier op de kaart staat zijn ze erg enthousiast. ”Het loopt goed en we gebruiken het bijvoorbeeld ook in proeverijen. Het is weer eens wat anders!”, aldus Jan van Kollenburg.

Lees ook:Canada eerste plek met Mongozo pils op de tap
Lees ook:2010 het jaar van de fairtrade?
Lees ook:Nederlandse glutenvrije pils beste ter wereld
Lees ook:Plannen wereldwijde introductie Heineken’s cider en Sol
Lees ook:Fairtrade, biologisch en glutenvrije pils krijgt schap bij AH

14 reacties op “Mongozo noteert wereldwijde groei van 25%

  1. Cees

    Hmm, ik wil niet te kritisch worden, maar is dit niet een verkapte lobby voor Mongozo (wederom)? Deze post is overigens wel interessanter dan die vorige over die nutteloze biertest waarin Mongozo als beste uit de bus kwam (in het land der blinden is eenoog koning bij dat soort testen). Hetzelfde geldt voor de HJ biertest van een eerder topic natuurlijk.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Fiona de Lange

      Beste Cees,
      Het meest bijzondere is wel dat onafhankelijke bierkenners in NL en België tot dezelfde conclusie kwamen. In tegenstelling tot de ‘biertest’ van Hertog Jan was deze compleet blind uitgevoerd en is alle mogelijke lobby of belangenverstrengeling van tafel te vegen. o.a. een journalist van De Telegraaf heeft namelijk geen belang bij het promoten van een biermerk en is dus onafhankelijk…. Dit zijn gewoon de feiten die spreken en een vertegenwoordiging van het nieuws. Net zoals ik anderhalve week geleden mooie berichten heb geplaatst over het succes van Brouwerij De Leckere, La Trappe etc.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Cees

        Beste Fiona,
        Daar heb je helemaal gelijk in, maar jijzelf hebt natuurlijk wel een financiele connectie met Mongozo. Ik vind het tof dat je in al je enthousiasme bericht over Mongozo (en ook allerlei andere merken hoor), maar het roept natuurlijk wel de vraag of in hoeverre deze berichten ‘onafhankelijk’ genoemd kunnen worden. Ik betwijfel je goede bedoelingen niet, maar om de zweem van belangenverstrengeling te voorkomen en te zorgen dat je je geloofwaardigheid behoudt, zou ik toch oppassen met wat je soms post.
        Verder lees ik je blog graag en regelmatig, en ik geniet van het enthousiasme. Dus hou dat zeker vast!

          /   Beantwoorden  / 
        1. Fiona de Lange

          Cees, ik begrijp je punt echter dit staat er echt los van. Talloze bieren promoot en beschrijf ik. Zo heb ik ook altijd de mooiste verhalen over vele biersoorten en biermerken (La Trappe, Raging Bitch, De Molen, Struise brouwers, noem maar op) en ben ik kritisch als ik ‘t er niet mee eens ben. Zit daar een commerciële link aan vast: NEE. Maar wel een gedeelde bierpassie. Ook heb ik vele samenwerkingen met alles en iedereen dwars door de hele bierbranche. En ik ventileer een gedeelde mening van velen…en soms van mijzelf. Daarbij komt altijd nog dat een blog een mening vertelt…. en dan daag ik je graag uit om jouw mening te geven als je het er blijkbaar niet mee eens bent. Dan hebben we namelijk een leuke discussie, iets waar dit blog ook voor bedoeld is!

            /   Beantwoorden  / 
    2. karel

      Dit blog is gesponsord door de Mitra, daar moet je wel rekening mee houden als je het leest. In ieder geval staat het duidelijk bovenaan (als je geen flashblocker gebruikt)

        /   Beantwoorden  / 
      1. Fiona de Lange

        Beste Karel! In een krant staan ook advertenties… redactie en commercie zijn hier totaal gescheiden. Het blog wordt gefaciliteerd door Blog.nl die ook de commercie regelt. Om zo op die manier de onafhankelijkheid te behouden. Moraal van het verhaal is dat het absoluut niet uitmaakt wat ik schrijf en dat bepaal ik zelf!

          /   Beantwoorden  / 
        1. Cees

          Maar besef je wel, dat niet jij bepaalt of je onafhankelijk bent. Maar het zijn de lezers die bepalen of je onafhankelijk gevonden wordt cq overkomt. En ik probeer alleen die nuance maar aan te geven, meer niet. Als ik je verhalen altijd onbetrouwbaar en ongeloofwaardig zou vinden, dan zou ik hier niet posten ;-)

            /   Beantwoorden  / 
          1. Fiona de Lange

            Ik begrijp je punt… bedankt, zie ook mijn reactie hierboven…

              /  
          2. Fiona de Lange

            Oh ja Cees zag een leuke ontwikkeling bij Rooie Dop… mag je me best sturen hoor. Zo onafhankelijk ben ik ;-) wil bijna alles met iedereen delen op biergebied…

              /  
          3. Ceese

            Haha, daar ben ik niet op uit hoor ;-)

              /  
        2. karel

          Ik wilde je ook niet aanvallen Fiona,
          Pure onafhankelijkheid bestaat trouwens niet.
          En net als Cees, ik zou hier niet reageren als het blog niet de moeite waard was.

            /   Beantwoorden  / 
          1. Fiona de Lange

            Zo zie ik het ook niet. Echter van het ene verhaal komt het ander in de wereld. En dat wil ik voorkomen door wel effe duidelijk te schetsen hoe ‘t precies zit. Ook voor alle andere bloglezers. En verder inderdaad pure onafhankelijkelijkheid bestaat niet. Cheers!!!

              /  
  2. Frans Ruiter

    Nou, daar zijn we dan ook weer uit!

      /   Beantwoorden  / 
    1. jan

      Voor een weekje of wat in ieder geval.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.