‘Alcohol vormt verhoogd risico op kanker’

Nieuw Brits onderzoek wijst uit dat het drinken van een halve pint of 125 ml wijn per dag al een verhoogd risico op kanker veroorzaakt. De ene dag is het nog goed de volgende dag niet! Ik weet waarom de Britten dit naar buiten brengen: ze zitten met een alcoholprobleem. Het is gewoon een massamediale beïnvloedingscampagne!! Geloof mij er volgt binnen een half jaar ook weer een onderzoek dat het tegendeel bewijst. De Universiteit van Oxford heeft binnen Europa het onderzoek uitgevoerd onder 360.000 mensen. Een indrukwekkend onderzoeksaantal dat wel! 

Onderzoek toont aan dat voor vrouwen één op de 33 kankergevallen bij vrouwen en een op de tien bij mannen in verband wordt gebracht met alcohol. Ik ben dan overigens ook eens benieuwd hoe die verhoudingen liggen bij toegevoegde geur, kleur en smaakstoffen of andere ingrediënten. In de UK zijn maar liefst 13.000 gevallen van kanker per jaar door alcohol.  

Er zit toch echt een smaakje aan dit onderzoek. Hoe langer ik erover nadenk hoe meer ik denk dat dit een van de middelen vanuit de overheid is om alcoholconsumptie in een kwaad daglicht te stellen om de problematief daar in Engeland te boven te komen. Ik zou zeggen geniet!! maar wel met mate!

Bron: Telegraaf en BBC.

Lees ook:Bier en prostaatkanker: weer een onderzoek
Lees ook:Bier helpt tegen bierbuik!
Lees ook:SABMiller speelt in op vrouw en alcohol!
Lees ook:Eerste bier voor gays op de markt
Lees ook:Alcohol verdubbelt kans op hartaanval net na drinken

8 reacties op “‘Alcohol vormt verhoogd risico op kanker’

  1. Marcia

    Niet alleen de UK heeft een alcoholproblematiek.
    Wat zou je zeggen van Nederland waar kinderen van dertien jaar auto’s vernielen omdat ze dronken zijn en waar kinderen met een door alcohol veroorzaakt coma moeten worden opgenomen. Er zijn zelfs al speciale poliklinieken voor mensen die door overmatig gebruik van alcohol in een coma raken. Dan heb ik het nog niet over het overmatig drankgebruik van jongvolwassenen en volwassenen.
    In Duitsland is het comazuipen “uitgevonden” en in Spanje zijn er in vele plaatsen botellones.
    Daar gaan duizenden jongeren in het weekend de straat op en zuipen tot ze er zowat bij neervallen.
    Europa heeft een ernstig drankprobleem.
    Het is te hopen dat de overheden deze problematiek werkelijk gaan aanpakken, want als dit zo doorgaat blijft er van de gezondheid van deze generatie niets over.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Fiona de Lange

      Wat dacht je ervan om de problematiek nu eens niet bij de overheid te leggen maar bij de mensen (ouders) zelf.

        /   Beantwoorden  / 
  2. Kees

    Als toegevoegde geur-, kleur- en smaakstoffen verantwoordelijk zouden moeten zijn voor kanker, dan zou er een significant verschil moeten kunnen worden gevonden tussen Duitsland en andere landen. Immers, Duitsland kent het Reinheitsgebot, dat toevoegingen verbiedt. Het onderzoek lijkt daar niet van te reppen. Ergo: daar kan het dus niet aan liggen.

      /   Beantwoorden  / 
  3. henny

    De engelsen, zijn heel goed in het onderzoeken en drinken, dus kan de stop er uit, dan zinkt het eiand, probleem opgelost!!!!!!

      /   Beantwoorden  / 
  4. Basch

    Genieten ga ik zeker niet met mate doen. Voor wat betreft het nuttigen van alhocol wil ik die overweging wel nog eens maken. ;)

      /   Beantwoorden  / 
  5. vincent

    Nou, dat heb ik er wel voor over. Uiteindelijk moet je toch ergans aan dood gaan, niet?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Fred Schiphorst

      Interessante thesde. Kun je die, gegeven het feit dat alcohol over het algemeen vaker uit plantaardise stoffen wordt betrokken dan uit dierlijke wat nader uitleggen. ik moet bekennen dat ik dat niet helemaal kan vatten.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.