Vrouwen zetten bier op de kaart

Op vrijdag 17 juni 2011 vindt een landelijke kosteloze vrouwen netwerkbijeenkomst plaats waarbij naast netwerken zo’n 250 tot 300 ondernemende vrouwen bier op de kaart zetten bij Trappistenbrouwerij La Trappe in Berkel-Enschot. Diverse netwerkorganisaties werken mee aan dit initiatief. Het is een branchebreed initiatief dus ook andere biermerken komen aan bod! Die dag is de brouwerij in een klap een vrouwendomein geworden. En mannen: drinkt je vrouw nog geen bier laat haar dan gezellig naar de netwerkbijeenkomst komen. Het is kosteloos! Uiteraard ook alle ondernemende vrouwen, bierliefhebber of geen bierliefhebber: je bent van harte welkom! Kijk op www.bierenvrouw.nl.

Een grote proeverij, een rondleiding door het klooster en de brouwerij en het netwerken staan centraal. Nog niet eerder in Nederland proefden zoveel vrouwen tegelijk bier. Met dit initiatief wil ik graag de deur naar bier voor vrouwen verder open zetten. Ik praat er niet alleen over maar ga ook over tot actie.

Alle vrouwen die niet bij een netwerk zijn aangesloten kunnen ook kosteloos aanwezig zijn en zich aanmelden via www.bierenvrouw.nl    

Er bestaan veel vooroordelen over bier, zoals dat al het bier bitter zou zijn en dat het iets voor mannen is. Men praat wel veel over het benaderen van vrouwen maar er gebeurt weinig. Met dit initiatief breng ik daarin verandering. Het is uniek dat zoveel ondernemende vrouwen tegelijk netwerken en bier proeven. Het moet maar eens wat anders zijn dan wijn!

Bovendien zal een bezoek aan één van de zeven trappistenbrouwerijen ter wereld ook leiden tot nieuwe inspiratie. De achtergrond van het runnen van een klooster en een brouwerij is interessant en inspirerend. Zeker omdat ook een vrouw, Elfi Scheffers, in het management team zit. Verder durf ik te beweren dat er voor iedere vrouw wel een bier is dat zij lekker vindt.

De enige manier om alle vooroordelen de kop in te drukken is door ‘live’ naar de mening te vragen. Ik weet zeker dat er voor veel vrouwen een wereld opengaat en dat dit mogelijk eindelijk tot een koerswijziging leidt in de nu vooral mannelijke biermarketing.

Programma
14.30 uur:  ontvangst
15.00 uur:  welkom
15.10 uur:  rondleiding en inspirerende presentatie door La Trappe
16.00 uur:  grote proeverij en gelegenheid tot netwerken
17.30 uur:  Einde

Aanmelding
Wil je ook bij de netwerkbijeenkomst aanwezig zijn? Kijk dan op www.bierenvrouw.nl en meld je aan via het kleine inschrijfformulier.

Lees ook:Vijf vrouwen brouwen eigen bier
Lees ook:21 september 2011: Landelijke vrouwen bierbrouwdag
Lees ook:Eerste landelijke Bier High Tea
Lees ook:Bierrondje voor alle vrouwen van Nederland
Lees ook:Tournée Générale by women

4 reacties op “Vrouwen zetten bier op de kaart

  1. Mark

    kijk voor de aardigheid is!! Want is dat het zusje van die meid op hetgoedkoopstebier.nl??

      /   Beantwoorden  / 
    1. Fiona de Lange

      Mark, die ziet er toch wel echt heel anders uit…

        /   Beantwoorden  / 
  2. bAVkito

    Pas maar op dames…….

    TRAPPETJE op, TRAPPETJE af is KILLING–(wel uit de normale glazen drinken en niet uit die kleintjes, lol)

    Het meeste kans op succes is met een lekker Latrappe kaasje en worstje erbij. Altijd eerst een bodempje leggen :)

      /   Beantwoorden  / 
  3. Ton van Oorschot

    Goed idee om vrouwen ook bier te laten brouwen. Niets zo gezellig om met een vrouw samen een biertje te drinken…. wat je samen ook lekker vind

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.