Schotten boos op Heineken

Oud medewerkers van de door Heineken overgenomen bierbrouwer Scottish & Newcastle willen Heineken topman Jean-Francois van Boxmeer graag voor de parlementaire commissie in Groot-Brittannië zien verschijnen. Zij vinden dat hij zich moet verantwoorden voor het niet indexeren van de pensioenen. Bij de overname sprak Heineken de intentie uit om pensioenen te indexeren zodat de koopkracht van de oud-medewerkers behouden bleef.

In 2009 vond geen verhoging plaats omdat de inflatie nagenoeg nul was echter in 2010 bedroeg de waardevermindering van het geld 4,8%. Bij maar liefst 9.500 deelnemers aan het pensioenfonds vindt geen correctie plaats. Oud-directeur en woordvoerder namens de benadeelden zegt dat de pensioenen altijd netjes zijn gecorrigeerd en dat het oneerlijk is dat Heineken hiermee stopt. Volgens Heineken UK is er geen enkele belofte gebroken.

Het fonds heeft een gat van 570 miljoen pond dat het Nederlandse brouwconcern dit jaar al 30 miljoen pond kost. In 2014 stort Heineken weer 61 miljoen pond in het fonds. Enkele leden van de commissie schijnen er wel wat voor te voelen om Van Boxmeer hierover te ondervragen. Heineken geeft aan alle beslissingen rondom het pensioenfonds goed uit te kunnen leggen.

Bron: De Telegraaf

Lees ook:Heineken topman profiteert van overname
Lees ook:Heineken boekt betere resultaten dan verwacht
Lees ook:Heineken doet overname in Nigeria
Lees ook:Heineken wil af van bankiersrol
Lees ook:Strategie Heineken effectief in afnemende biermarkt

7 reacties op “Schotten boos op Heineken

  1. Jos

    Ik heb kortgeleden op deze site gelezen over bonus van 1,25 mln euro voor 1 persoon bij dit zelfde bedrijf. Nu maar 570 mln. pond voor 9500. dit betekend een dikke € 84.000,– per persoon. Peulenschilletje. Als het goed gaat met bedrijf dan ook goed voor werknemers zorgen is toch MVO lijkt mij? MVO doen we waarschijnlijk niet , wat is dat?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Jos

    Heineken in Nederland goede stap gedaan, 10 Wajong/WSW plaatsen (hopelijk wat over het land verdeeld aan het werk erg goede zaak). Gefeliciteerd werkgever en werknemers!! ziet er goed uit Deze bierconsument is erg hoopvol gestemd en vindt het behaalde resultaat uitstekend in Nederland. Nu nog even Scottish & Newcastle probleem en je bent er BIJNA weer helemaal. Wat zijn ze op een goede weg !!!!

      /   Beantwoorden  / 
    1. bAVkito

      Bespeur ik enig sarcasme?

        /   Beantwoorden  / 
      1. Jos

        Klein beetje, nu alleen de belachelijke bonuscultuur nog even aanpakken, en dan gaat het helemaal weer zoals het bedoeld is. Daar had ik al eerder over geschreven toen de bonus van 1.25mln. van 1 man bekend werd gemaakt, weet deze man c.q. de raad van bestuur eigenlijk wel dat dit belachelijke bedragen zijn om uit te keren. Ze zijn het contact met de werkelijkheid kwijt. Overal heeft men mensen voor hoe meer goeden je er hebt zitten, hoeveel te beter het gaat (over het algemeen). Als bonus op het aannemen van goede mensen (die zelf al duur zijn) wordt je beloond met nog meer uitgeverij. Verder is het natuurlijk een belachelijk bedrag t.o.v. wat er verdiend wordt over het algemeen bij de gewone werknemers en wordt je wat mij betreft meer als ongeloofwaardig.

          /   Beantwoorden  / 
  3. arnoud

    heineken begint een beetje op in-bev te lijken

      /   Beantwoorden  / 
    1. Jos Walstra

      Arnoud, Kun je je reactie toelichten. Wat heb ik gemist na een aantal dagen niet op Internet gekeken te hebben?

        /   Beantwoorden  / 
  4. Jos Walstra

    Nieuws van vandaag uit boeken van Heineken:
    “2010 De nettowinst (beia) kwam uit op 694 miljoen euro, terwijl marktkenners rekenden om een winst van 746 miljoen euro. In de eerste helft van 2010 stond er een winst van 700 miljoen euro in de boeken.”(Dagblad v/h Noorden 24-08-2011)
    Er is dus nu voldoende om in een keer van probleem af te komen, 9500 pensionado’s blij veel minder aandeelhouders die iets minder blij zijn. Winst wordt dan wat lager maar geen sociale en maatschappelijk onverantwoorde zaken meer bij Scottish & Newcastle. Aandeelhouders zullen dit op de lange termijn waarderen, en de huidige druk op de aandelenkoers zal verminderen zo lijkt mij.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.