De nieuwe zuipfestivals?

Wil je goedkoop bier drinken dan is een ritje naar een festival in Oost-Europa niet zo’n slecht idee. Een halve liter bier kost daar nog geen euro. We hebben het hier niet over een bierfestival, want ook die prijzen zullen ongetwijfeld gunstig zijn, maar over een muziekfestival. Als er veel aandacht voor is, zou het natuurlijk kunnen uitgroeien tot een nieuwe editie van de oktoberfesten . Iedereen komt massaal om bier te drinken en bovendien ook nog naar goede muziek luisteren.  

Op het Hongaarse Sziget in Boedapest zijn van de 370.000 bezoekers inmiddels 15.000 Nederlanders aanwezig. Een ander goed alternatief is het Duitse festival Melt of het Servische Exit festival waar slechts 0.70 eurocent voor een halve liter bier wordt betaald. Er wordt veel reclame voor gemaakt in Nederland en een jaarlijks groeiend aantal Nederlanders reist naar Oost-Europa af.

Bron: NOS op 3

Lees ook:Alcoholvrij bier tijdens de lunch
Lees ook:Toename bierinkopen Duitse grens
Lees ook:Duitsland introduceert bierglas voor fijnproevers
Lees ook:Einde van bierland België?
Lees ook:Heineken succesvol met Amstel Radler

Eén reactie op “De nieuwe zuipfestivals?

  1. Frans Ruiter

    Sziget valt nog wel mee hoor; daar kost een halve liter Dreher pils (tap) 530 Hongaarse forinten en dat is ongeveer € 1,90. Wij dronken vorig jaar uit blik, omdat dat minder lauw was (vorig jaar 600, dit jaar 690 HUF (+/- € 2,50)). Als je liever Pilsener Urquell drinkt, ben je dit jaar 790 HUF kwijt (€ 2,85). Daar krijg je dan wel een grote kans aan diacetyl bij ;-) !

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.