Sterke groei Amerikaanse bierbrouwers

Een positief bericht om de beurzen weer een nieuw impuls te geven . In navolging op het bericht in mei 2011 zet de groei van speciale bierbrouwers over het eerste halfjaar van 2011 in de VS goed door en bereikt nu een toename van 14 procent. De verkoop van speciale bieren steeg met maar liefst 15%. Ook het aantal nieuwe brouwerijen dat hun opwachting maakt om de activiteiten te starten groeit explosief. En dit zorgt voor banen! Zo meldt de Brewers Association

Overigens is ook duidelijk waarom de pilsbrouwerij in de VS zoveel verliezen. De speciale bierbrouwers hebben in totaal 5,1 miljoen vaten bier verkocht in het eerste halfjaar van 2011. 1 barrel staat in de VS gelijk aan 1,175 hectoliter. Een rekensom leert dat dit uitkomt op 5.992.500 hectoliter bier. De speciale bierbranche zorgt inmiddels voor 100.000 banen in Amerika.

Redenen voor de sterke groei zijn volgens directeur Paul Gatza van de Brewers Association toe te schrijven aan de innovatiedrift van de speciale bierbrouwers en het leveren van een uitstekende kwaliteit bier. Verder ontdekt de Amerikaan momenteel de diversiteit aan smaken van bier en wil zij graag de lokale brouwers steunen.

De USA telt nu 1.790 brouwerijen, een stijging van 165 sinds juni 2010. Interessanter zijn de cijfers van geplande nieuwe brouwerijen. Momenteel staan er 725 op de lijst tegen 389 een jaar geleden.

Bron: Brewers Association

Lees ook:14% verkoopgroei ‘craftbeer’ in USA
Lees ook:Laatste groeicijfers ‘American Craft Beer’
Lees ook:Amerikaanse bierexport stijgt explosief
Lees ook:Craft Brewers Conference geeft de laatste trends
Lees ook:Top 50 bierbrouwers van de USA

6 reacties op “Sterke groei Amerikaanse bierbrouwers

 1. Henkie

  1 barrel staat in de VS NIET gelijk aan 1,175 hectoliter,
  maar…… 117,3 liter !!!!!!!!!!!!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Rick Kempen

   Henkie – dat scheelt dan toch nauwelijks? Een hectoliter is 100 (honderd) liter. 117,3 liter is dan dus hetzelfde als 1,173 hectoliter. Het verschil is 0,002 hectoliter (ofwel 0,2 liter, 2 deciliter, net aan een fluitje).

     /   Beantwoorden  / 
 2. Fred Schiphorst

  Als ik het goed begrijp drinken ca 300 miljoen Amerikanen samamen 6 miljoen hl craft bier. Volgens mij is dat dus 0,02 hl of wel 2 liter craft bier gemiddeld per hoofd van de bevolking. Omdat je beby’s en nog een hoop mensen niet mee mag rekenen wil ik dat nog met 4 vermenigvuldigen en dan kom ik op 8 liter uit. Dat lijkt me niet genoeg om de amerikaans economie te redden. Soms is het handig zaken in zijn perspectief te zien…

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Fred, heb je mij horen zeggen… Amerikaanse economie redden?? Daarom spreek ik over niet meer dan een impuls ;-) .

     /   Beantwoorden  / 
   1. Fred Schiphorst

    Ook om de beurzen (ik neem aan dat je daarmee op bijvoorbeeld de NYSE bedoelt) een impuls te geven is dit bij lange na niet genoeg. Het is leuk voor de craft brewers, meer niet. Als Bud een dergelijke groei zou door maken zou dat misschien wat bij dragen, maar deze kleine hoeveelheden zetten geen zoden aan de dijk volgens mij.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Fiona de Lange

     Proost!

       /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.