Bierproef Monk’s Stout Dupont: goede balans

Het Dupont Stout bier is het nieuwste kindje van Brasserie Dupont. In eerste instantie niet echt een bier dat ik zou verwachten in de bierlijn van de brouwerij die vooral bekend staat om de saison bieren. Juist daarom kan het natuurlijk prima passen. 

 

Ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten. Dit stout bier van 5,2 procent alcohol is mooi in balans. Het heeft een frisse, doordrinkbare smaak. Niet te zoet en ook niet te bitter. Dit laatste verraste mij aangezien ik daar nog wel net iets meer bitterheid in had verwacht of dat de smaak iets uitgesprokener zou zijn. Dat is natuurlijk een kwestie van smaak. Voor mij blijft het saison bier favoriet en subliem. Het wordt daarom lastig om dit te overtreffen.  

Voor de bierliefhebber ligt er nog een uitdaging om goed te proeven en de smaken eruit te halen.

Lees ook:Bierproef Moinette Blond: ‘spannend en in balans’
Lees ook:Saison Dupont: een bittere dorstlesser
Lees ook:Bier proeven: Saison Dupont
Lees ook:Bierproef: Jopen Koyt uit ’92
Lees ook:Drink een Stout op International Stout Day

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.