Bierproef Piratensop India Pale Ale: extreem veel hopsoorten

De naam van het bier gebrouwen door brouwerij Het Gulden Spoor uit België heet niet voor niets Piratensop India Pale Ale. Volgens de piratenlegende ontwikkelde de Britse brouwer Drudgery A. Shlemiel een bijzonder bier gemaakt van negen hopsoorten en uitzonderlijke kruiden om duivelse zeerovers om te kopen. De schavuiten lieten hem in ruil voor dit bier op de Indische Oceaan met rust zodat hij zijn reis naar Indië veilig kon varen.

 

Dit piratensop is gebaseerd op het recept en misschien wel iets meer op de verhaallegende van de vroegere Oceaanvaarder. Het heeft een alcoholpercentage van 8 procent en is zoals verwacht behoorlijk hoppig. De amarillo hop springt er direct ver bovenuit. Volgens de brouwer is tijdens het brouwproces ieder kwartier een nieuw hopsoort toegevoegd om zo de smaak van de hop aan het bier mee te geven.

Ik mis eerlijk gezegd wel wat spanning en de frisheid die van sommige hopsoorten afkomt is misschien wat ondergesneeuwd. Op het moment dat je hoort dat er negen hopsoorten inzitten, is je verwachtingspatroon op de een of andere manier direct heel hoog. Daar ligt het misschien ook aan. Want met het bier is niets mis, het is verder goed doordrinkbaar en toch een prestatie om met al die hopsoorten bij elkaar een uitgebalanceerd bier te brouwen.

Lees ook:De nieuwste bierinnovatie: Smaakstaafje in de bierfles
Lees ook:Bierfestival Zwevegem: veel proeven, sfeer en druk!
Lees ook:Nieuwe hopsoort Belma
Lees ook:‘Vrouwenbier heeft toekomst!’
Lees ook:Jules de Bananes: mierzoet bananenbier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.