Palm gaat eigen hop kweken

Het begint een modetrend te worden om naast het brouwen van bier ook te voorzien in je eigen ingrediënten. Met name de hop wordt links en rechts door steeds meer brouwerijen zelf gekweekt. Iets dat in sommige andere landen al gewoon is. In Oostenrijk zag ik dat veel bierbrouwers zichzelf voorzien van hun eigen hop. In eigen land is Gulpener hiervoor een goed voorbeeld. Brouwerij Palm gaat de stap ook wagen.  

Begin oktober wordt tegenover kasteel Diepensteyn een veld van 35 are beplant met ruim 800 hopplanten. De gekweekte hop zal worden gebruikt in de eigen brouwsels en mogelijk ook ingezet worden voor nieuwe brouwsels. Hiermee probeert ze oude traditie in de regio te herstellen. Onlangs werden daarvoor ook nieuwe hopvelden aangeplant in Opwijk, Asse, Meldert en Affligem.

Bron: Spits.fm

Lees ook:Café Den Hook wordt kasteel van bierkratten
Lees ook:Eerste hopoogst Brouwerij PALM
Lees ook:Palm brengt Hopper-bier uit
Lees ook:07-10-’12: Woerdens Bockbierfestival
Lees ook:Utrecht heeft primeur met eerste elektrische bierboot

4 reacties op “Palm gaat eigen hop kweken

 1. Alexander

  35 are? das wel 87,5 bij 40 meter. Goed voor 1 a 2 brouwsels?

    /   Beantwoorden  / 
 2. Freek

  Een erg goede ontwikkeling. Ik heb wel moeite met de benaming ‘modetrend’, die impliceert dat er volgend jaar weer een andere ontwikkeling zal zijn. Dit is mijns inziens echt lange termijn strategie en hopelijk geen hype.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fred Schiphorst

   Is afwachten. Zoals Alexander al heeft uitgerekend stelt het op de totale productie niet veel voor en dus is de vraag of ze echt iets duurzaams willen doen of gewoon met een trend mee gaan. In het laatste geval kan het zo maar weer over zijn. We gaan het wel mee maken denk ik maar zo.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.