Belgen drinken steeds meer speciale bieren

Een leuke toevoeging op de discussie over de stijging van de voorkeur van Belgische bieren! In eigen land wordt het steeds meer gedronken. En kijk eens wat een verschillen met de Nederlandse bierconsumptie. Bij ons drinkt minimaal een dubbel aantal mensen Pils. Van de Belgen is nog slechts 38,4 procent een liefhebber van pils. In 2005 bestempelde nog meer dan de helft van de Belgische consumenten pils als zijn lievelingsbier. Dat blijkt uit de jaarlijkse bierbarometer van de Belgische Brouwers.

De voorkeur van de consument verschuift volgens de brouwers steeds meer naar de abdijbieren en trappistenbieren, maar ook de zware blonde bieren vallen steeds meer in de smaak van de bierliefhebber. Uit het onderzoek blijkt ook dat het café de plek bij uitstek blijft om bier te consumeren, maar daar wordt wel een dalend verbruik opgemerkt. Daarentegen wordt in het restaurant vaker voor bier gekozen, waarbij in één jaar tijd de groei van 18 procent naar 27 procent steeg. Thuis kiest een kwart van de consumenten voor bier bij de maaltijd en voor de televisie drinkt meer dan twee op drie Belgen bier.

Bron: express.be

Lees ook:Belgen willen vaker bier bij sterrenmaaltijd
Lees ook:Belgische bierbarometer: 30% verkiest bier boven wijn bij diner
Lees ook:Biertrend: zwaardere bieren steeds populairder
Lees ook:Belgen drinken minder bier
Lees ook:Populariteit bier en wijn bij Amerikaan bijna gelijk

3 reacties op “Belgen drinken steeds meer speciale bieren

  1. Alexander

    Maw, er wordt meer Leffe gedronken tegenwoordig dan vroeger en minder Jupiler? (Idemdito Grimbergen/Maes)

      /   Beantwoorden  / 
  2. Fred Schiphorst

    Ergens anders schrijf je dat het niet om stijlen, maar om smaak gaat. Toch lijk je je nogal consequent tegen één bierstijl, namelijk e pilseners af te zetten. Als je maar wat anders drinkt dan pilsener, dan is het goed blijkbaar.
    Dat belgen andere industriële massabieren drinken (nogal wat abdijbieren hebben nooit een abdij van dichtbij gezien en worden gewoon in grote bierfabrieken geproduceerd)is in het verband van die andere discussie naar mijn mening niet zo relevant. Als oude geuzen, Vlaamse bruinen en dergelijke minder “veilige” smaken meer in zwang zouden komen, dat zou nieuws zijn. Als mensen spontaan op zoete Leffe over gaan veel minder.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Fiona de Lange

    Beste Fred, absoluut niet. Ik heb al zo vaak herhaald in eerdere berichten dat de speciale bierbrouwers nog veel van de pilsbrouwers kunnen leren als ‘t om kwaliteit en continuïteit van kwaliteit gaat. En verder vind ik wel dat de grote bierconcerns weer veel kunnen leren van de kleinere bierbrouwers als ‘t om innovativiteit en flexibiliteit gaat. Ze zitten volledig in een bureaucratisch stramien.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.