Wie kent het niet: Sinterklaasbier

Iedereen met kinderen zit momenteel volop in de Sinterklaassfeer. Er is een leverancier van sinterklaasbier, iets waarover ik vorig jaar ook al een bericht schreef. Hier nog even ter opfrissing. Aangezien er tijdens Sinterklaas ondanks de financiële tegenwind nog steeds niet minder wordt uitgegeven blijf ik het opmerkelijk vinden dat deze bieren nog zo weinig gebrouwen worden. Ofwel dat er niet meer op Sinterklaas wordt ingespeeld door brouwerijen. Wellicht omdat ‘t een ‘kinderfeest’ is.

Ook in Belgisch Limburg en andere provincies kennen ze Sinterklaas. Afgelopen weekend in Mechelen hadden ze in de toeristische toren een heuze ‘zoek de Sint’ activiteit waarbij ouders met kinderen in de Rombouts Toren (97 meter hoog) op zoek gingen naar Sinterklaas. Zou toch leuk zijn: voor de kinderen een cadeautje en voor de ouders ook. In bierland België zou daar een Sinterklaasbier toch niet misstaan. Bij onze zuiderburen wordt Sinterklaas niet zoals bij ons vaak ‘s avonds gevierd maar ‘s ochtends met een Sinterklaasontbijt. In plaats van Champagne hoort daar natuurlijk een heus Sinterklaasbier bij.

Voorlopig brouwt een Belgische brouwerij het ‘Sinterklaasbier’ voor een Nederlandse distributeur. Op zoek naar een heerlijk bier bij een chocoladeletter? Kies dan een Stout bier of een fruitbier. En bij kruid- en pepernoten? Daar passen diverse bockbieren of winterbieren ook goed bij. Een mooi donker, zwaar bier zoals Gulden Draak, La Trappe Quadrupel, Hertog Jan Grand Prestige of een Jopen Ongelovige Thomas smaakt ook prima!

Fijne dagen!

Lees ook:Brouwers: meer Sinterklaasbier a.u.b.
Lees ook:Het biertje van…… Sinterklaas
Lees ook:AB InBev lanceert website om drinkende kinderen te voorkomen
Lees ook:Ouders sleutel bij comazuipend kind
Lees ook:Brouwerij Toetëlèr lanceert ‘Sinterklaasbier’

6 reacties op “Wie kent het niet: Sinterklaasbier

  1. Derek Walsh

    De allereerste sinterklaasbier SNAB Speculator past er nog steeds uitstekend bij!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Fiona de Lange

      Ha Derek, zal eens navragen of ie dit jaar wel gemaakt is. Vorig jaar kreeg ik signalen dat ‘t bier niet gebrouwen was.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Fred Schiphorst

        Een blik op de website van SNAB leerde me dat het dit jaar wel degelijk gebrouwen is: “De Speculator is weer in het land!
        De nieuwe brouw is gereed en afgevuld…vanaf heden weer verkrijgbaar…SNAB Speculator…vraag ernaar bij uw slijter!”

          /   Beantwoorden  / 
        1. Fiona de Lange

          Joehoeeee…. ik had ‘t inderdaad doorgekregen en ‘t werd breed verspreid! Daar komt nog een andere bij! Daarover zo meer ;-)

            /   Beantwoorden  / 
  2. Ho-even

    Sinterklaas bier werd toch ook door brouwerij Onder de Linde uit Wageningen gebrouwen ?

      /   Beantwoorden  / 
  3. Tim van Zanten

    Ik heb me dit jaar rot lopen zoeken naar dit bier. ooit eens gedronken in Valkenburg bij Cafe de Grendelpoort geserveerd met pepernoten. Dit jaar kan ik helaas dit bier nergens vinden.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.