Bonbons met hopsmaak gelanceerd

Er zijn in België twee bonbons met hopsmaak gelanceerd. Het ‘Poperings Hommelknopje’ en het ‘Hommelientje’ zijn de namen van deze heerlijke chocolade verwenners. Je ziet ‘t steeds meer op de markt. Bij brouwerij het Anker heb ik onlangs ook een doos met bonbons meegenomen die gevuld zijn met de Gouden Carolus. En het smaakt echt naar bier!

De vulling van het Poperings Hommelknopje bestaat uit een huisgemaakte ganache op basis van Watou Tripel van brouwerij Sint-Bernardus met toevoeging van een vleugje Poperingse hop. Het ‘Hommelientje’ is een chocoladekogeltje met pure chocolade waarbij de bittere hopsmaak langzaam vervliegt.

Volgens chocolatier Sylvie Allaeys, die jarenlang bezig is geweest om de hop bonbon te maken, was dit een lastige klus. Hop is namelijk erg agressief en de smaak verandert snel. Denk maar aan wat er gebeurt met de smaak als je bier even laat staan. Met deze vulling blijft de smaak zes weken stabiel. Het Poperings Hommelknopje is ook als typisch streekproduct erkend.

Banketbakker-chocolatier Marc Sansen heeft Hommelientje ontwikkeld die op het idee kwam door een bezoek van Duitse hopboeren aan Poperinge. Zij brachten uit Duitsland namelijk een doosje bonbons met hopsmaak mee. Een leuke manier om bier en gastronomie met elkaar te combineren!

Bron: Nieuwsblad.be

Lees ook:Westvleteren Trappistendessert erkend
Lees ook:Cupcake variaties met bier
Lees ook:Chocolademousse met Witkap Pater dubbel
Lees ook:De lekkerste bieren bij het doosje chocola
Lees ook:Bieren van Abdij van Engelszell officieel Trappist erkend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.