Sluiting bierbrouwerij De Kemphaan dreigt

Bierbrouwerij De kemphaan heeft nog vijfhonderd liter bier in de vaten zitten, wellicht het laatste bier dat is gebrouwen. Met de komst van een nieuwe huurder en het vertrek van P4 dat de huur voor het biergilde betaalde is mogelijk een einde gekomen aan het bestaan van bierbrouwerij De Kemphaan.

De huurprijs die de gemeente Almere vraagt aan de brouwerij is namelijk niet te betalen. ”Dat betekent dat we het bier weer allemaal thuis moeten gaan brouwen”, zo vertelt Lex Meeuwisse, voorzitter van het gilde  aan Almere Vandaag.

Ruimte onbetaalbaar
De marktconforme prijzen per vierkante meter die de gemeente Almere vraagt zijn onbetaalbaar. Daarbij komt dat de ruimte te klein is om er een commerciële brouwerij van te maken. Momenteel is er slechts ruimte om bijvoorbeeld een bier te maken. Door de gisting en lagering van het bier van zo’n zes weken tot vier maanden kan er soms gedurende deze hele periode geen ander bier gebrouwen worden. Momenteel is bierbrouwerij De Kemphaan in gesprek met de gemeente om een oplossing te vinden. Misschien een andere locatie?

“Het speciaalbier werd geschonken op Almeerse festivals als het Havenfestival. Dat gebeurt straks niet meer. Ik snap het eigenlijk niet zo goed. De gemeente trekt 5,3 miljoen euro uit om De Kemphaan te verbeteren en dan zou zo’n leuk initiatief als de brouwerij verdwijnen van het stadslandgoed”, aldus Meeuwisse tegen over de lokale krant.

Hopelijk wordt er een oplossing gevonden!  Het zou zonde zijn als er weer een  Nederlandse brouwerij van de aardbodem verdwijnt.

Bron: Almere Vandaag

Lees ook:Brouwerij De Kemphaan krijgt uitstel
Lees ook:Wassenaarsche Bierbrouwerij weer op de kaart
Lees ook:Berghoeve brouwerij heeft brouwlocatie gevonden
Lees ook:10-06-’12: Twents Speciaalbier Festival
Lees ook:Verdere uitbreiding voormalig Bierbrouwerij De Kroon

0 reacties op “Sluiting bierbrouwerij De Kemphaan dreigt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.