Erik de Zwart brouwt bier

Ter voorbereiding op zijn juryrol van de grootste pilsbrouwwedstrijd van Nederland heeft TV-presentator en DJ Erik de Zwart vandaag zijn eigen pils gebrouwen. Brand bier dat valt onder de Heineken vlag, organiseert samen met bierconsumentenvereniging PINT een pilswedstrijd voor hobbybrouwers. Op 12 mei vindt de finale plaats tijdens de Week van het Nederlandse Bier bij de Brand bierbrouwerij in het Limburgse Wijlre.
(foto: Erik de Zwart neemt onder het toeziend oog van één van de brouwmeesters van Heineken Nederland een monster van zijn eigen pilsbrouwsel.)

Tijdens zijn ‘opleiding tot hobbybrouwer’ kwam hij erachter dat een eigen pils brouwen helemaal zo makkelijk niet is. In een rondleiding, biercollege en het zelf ambachtelijk brouwen van pils werd hij klaargestoomd voor zijn gastrol in de jury. Erik de Zwart: “Nooit geweten dat pils brouwen zo moeilijk en ingewikkeld was. Het lijkt simpel maar het brouwproces is erg complex. Ik begrijp nu een beetje hoe moeilijk het is de kwaliteit constant op hoog niveau te houden”. 65 hobbybrouwers doen op zaterdag 12 mei mee aan de finale van Nederlands grootste pilsbrouwwedstrijd.

Grootse finaledag
“Ik weet dat ik na één dag mijzelf nog geen hobbybrouwer kan noemen, maar ik heb genoeg kennis opgedaan om me in te kunnen leven in de hobbybrouwer. Ik vind het erg spannend en ben er trots op deze grootse finaledag in de Nederlandse bierwereld te mogen leiden.”

Lees ook:Erik de Zwart proost op verjaardag met eigen bier
Lees ook:Circa 60 hobbybrouwers durven pilsuitdaging aan
Lees ook:Al 70 brouwers doen mee aan brouwwedstrijd
Lees ook:Brouw het lekkerste zwaar blond bier van Nederland
Lees ook:Marc Vriens presenteert winnende hobbypils

Eén reactie op “Erik de Zwart brouwt bier

  1. Alexander

    Grin, naast de treinen heeft EdZ nog een andere hobby gemeen. Leuk om te weten.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.