Einde Stadsbrouwerij Groningen net voorkomen

Vandaag staat in Dagblad van het Noorden dat Stadsbrouwerij Groningen vandaag onder de veilinghamer zou zijn gegaan. Dit is ter nauwernood voorkomen. De belastingdienst had het complete kantoorinventaris, twee bestelwagens en een vorkheftruck vanochtend bij opbod willen verkopen. Eigenaar Jaap van der Weide geeft aan in financiële problemen te zitten door de naweeën van een mislukt avontuur in de plaats Euroborg. Daar wilde hij een proeflokaal en stadsbrouwerij beginnen echter zover is het volgens hem nooit gekomen. Volgens diverse bronnen liep de horecalocatie net buiten de binnenstad in Groningen gewoonweg niet waardoor hij alleen maar dieper in de problemen kwam en zijn plannen niet meer kon uitvoeren.

Van der Weide heeft nu de mogelijkheid gekregen om alsnog tot een schikking te komen met de Belastingdienst. Hij geeft aan een akkoord te hebben met crediteuren alleen de fiscus gaat hierin nog niet mee. Voorlopig kan dit verhaal dus nog meerdere kanten opgaan.

De brouwerij met als bekendste bier Grunn was voornemend om dit jaar het brouwen van de bieren naar Groningen te halen aan de Bornholmstraat 40. Dit wordt daar op dit moment dus nog niet gebrouwen en komt voor zover mijn bronnen juist zijn uit Duitsland.

Bron: Dagblad van het Noorden

Lees ook:Groningse Stadsbrouwerij failliet
Lees ook:Bier bij Primera?
Lees ook:Nieuw bier van Brouwerij De Gulzige Gans
Lees ook:ABT-bier van de maand: Golden Raand
Lees ook:Een Groningse Stadsbrouwerij met Keigoei bier?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.