Bierproef: Bitter Sweet Symphony

Het warme weer nodigt uit tot het proeven van bittere bieren, lekker fris. Gisteren een bier geopend die ik ontving van William Roelens en Geroen Vansteenbrugge: de Bitter Sweet Symphony van de Belgische brouwerij ‘t Gaverhopke. Dit is wat je zegt een interessant bier. Een Belgian Style dubbel IPA, oftewel een samensmelting van een Amerikaanse en Belgische bierstijl. Na het inschenken zie je gist door het bier heen dwarrelen, apart. De korrels worden als sterretjes door het bier heen van beneden naar boven geslingerd.

Zowel in het aroma als de smaak is de gist te ruiken en te proeven. Het bijzondere is verder het zoetje dat je ruikt en de citrus die je proeft afkomstig van de hop. Het bier zal niet voor niets ”Bitter Sweet Symphony” heten, het is een ware samenkomst van zoet en bitter. Geen van beiden is echt overheersend en de alcohol is door de smaaksensatie goed gemaskeerd. Het koolzuur is normaal waardoor het bier zacht binnenkomt.

Je zou namelijk niet denken dat het alcoholpercentage 7,8% is. Een mooie combinatie van grapefruit en een zoetje van perzik met een droge bitterheid in de afdronk die lang blijft hangen. Een geslaagd bier dat niet met een ander bier te vergelijken is! 

Lees ook:Hoeksch Tripel: Verrassend goed!
Lees ook:De Graal Tripel: zwaar blond bier
Lees ook:Hertenheer: smaakvol bitter blond bier
Lees ook:Review: Hertog Jan Grand Prestige 5 jaar oud
Lees ook:Adelardus Tripel: fris en pittig

Eén reactie op “Bierproef: Bitter Sweet Symphony

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.