ABT-gerecht: Parelhoen met risotto

Bij het ABT-bier van de maand, de Fuller’s Golden Pride, heeft Han Hidalgo van Biercuisine.nl een Risotto recept met Parelhoen bedacht. Ik hou van risotto dus dit ligt echt in mijn straatje! Klik op lees verder voor het recept. Foto: M.Therese Bruggeman

Ingrediënten voor vier personen:
2 ontvelde parelhoenboutjes, met vleugelstuk
3 sjalotjes
6 eetlepels flinterdun gesneden spits- of groene kool
1 mespuntje fijngeraspte sinaasappelschil
2 eetlepels hoisinsaus
3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
2,5 dl gevogeltebouillon
8 eetlepels Fuller’s Golden Pride
peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:
Ontvelde parelhoenboutjes met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. Sjalotjes schillen en in stukjes snijden. Olie in een braadpan verhitten, parelhoenboutjes aanbraden en de stukjes sjalot erdoor roeren. Hittebron op de laagste stand zetten, bouillon toevoegen en in ruim 45 minuten gaar stoven. Af en toe omkeren. Vijftien minuten voor het einde van de stooftijd het vocht iets inkoken, het bier, hoisinsaus, mespuntje fijngeraspte sinaasappelschil toevoegen en verder stoven. Stoofvocht pureren en zeven. Vlees van de botjes in plakjes afsnijden en terugdoen in de warme saus. Flinterdun gesneden spits- of groene kool beetgaar koken. Serveren met risotto met gemengde- of kastanjechampignons of aardappelkroketjes. Met spits- of groene kool garneren. Natuurlijk smaakt een glas Fuller’s Golden Pride hier perfect bij. Dit bier is ook van de fles verkrijgbaar.

Bron: Han Hidalgo, biercuisine 

Lees ook:Eendenvlees met spitskool en kerst- of winterbier
Lees ook:ABT-gerecht: Kastanjechampignons met eendenvlees
Lees ook:Het biergerecht bij Golden Raand
Lees ook:ABT-gerecht: Heekfilet met knoflook- en amandelsaus
Lees ook:Kalkoenfilet, milde kerriesaus en Oude Schaterhand IPA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.