Heineken levert alcoholvrij bier aan Voedselbank

Bierbrouwer Heineken gaat voor de voedselpakketten van de Voedselbank Den Bosch en omgeving wekelijks alcoholvrij bier of frisdrank leveren. Dit zal gedurende het hele komende jaar wekelijks plaatsvinden.

Toch jammer dat er vanwege de wetgeving geen alcohol aangeleverd mag worden. Dit past toch ook bij een gezonde levensstijl? In Den Bosch worden wekelijks 300 voedselpakketten samengesteld. Bierbrouwers proberen al jaren hun steentje bij te dragen aan de voedselbank. Zo hebben de medewerkers van AB InBev eerder voor de Voedselbank in Breda kerstspullen ingezameld en een donatie gedaan.

Bron: BD

Lees ook:AB InBev steunt opnieuw Voedselbank
Lees ook:Brouwerij in actie voor voedselbank
Lees ook:STAP zet bierbranche voor gek!
Lees ook:Alcoholische drank voorkomt beroerte
Lees ook:Heineken USA krijgt vrouwelijke Vice President

2 reacties op “Heineken levert alcoholvrij bier aan Voedselbank

  1. Rick Kempen

    Eerst en vooral: wat aardig van Heineken!

    Het lijkt mij overigens heel terecht dat er geen alcohol in deze pakkettem gaat, ongeacht de ‘vorm’. Laten we niet vergeten dat er evenveel onderzoeken zijn die de nadelen laten winnen als de voordelen. We weten er te weinig van en doen er dus goed aan geen risico te nemen – maar alcoholvrij bier kan ook zeer smakelijk zijn!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Fred Schiphorst

      Voor mij zijn die voedselpakketten een middel om mensen te helpen en geen opvoedkundige maatregelen. Als we er vanuit gaan dat mensen die opp een voedselbank zijn aangewezen niet noodzakelijkerwijs minder toerekeningsvatbaar zijn, dan vind ik dat je die mensen als het enigszins kan zelf de keuze tussen alcoholvrij bier en bier met alcohol moet geven. Mensen die afhankelijk zijn van voedselhulp hebben het waarschijnlijk al niet gemakkelijk, laten we ze niet ook nog eens gaan bevoogden…

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.