Bierkeuring voor carnaval

Nog maar een paar weken en dan is het weer carnaval. Traditioneel wordt in het zuiden van het land het bier gekeurd dat beersjtaeke wordt genoemd. Op 25 januari aanstaande gaan 45 Prinsen bij de Brand bierbrouwerij in Wijlre beoordelen of het pils geschonken mag worden tijdens carnaval.

Ontkrachten van mythe
Voor het vijfde jaar op rij nodigt de Brand bierbrouwerij de Limburgse ‘vastelaovendverenigingen’ uit voor het beersjtaeke. Deze nog jonge traditie is ontstaan omdat Brand de mythe wilde ontkrachten dat er met carnaval bier van mindere kwaliteit wordt geschonken. Om de carnavalsvierders te verzekeren dat ook met carnaval hetzelfde bier als anders uit de tapkraan stroomt, nodigt de brouwerij de carnavalsverenigingen uit ‘het land van Wielder’ en de carnavalsverenigingen die zijn aangesloten bij de SLV uit om samen met de nieuw uitgeroepen prins van de brouwerij te komen proeven of het bier goed van kwaliteit is.

Keuring
Hiervoor keurt de prins een monster van het jongbier en het wort, dat zoals jullie weten de basis is voor het pils. Is het bier goed bevonden dan barst op de brouwerij een groot feest los waar Limburgse artiesten zoals Beppie, Trööt in de Gööt, Big Benny, Paul en Leo, W-dreej, en de Geliënde optreden.

Lees ook:Iedere Prins Carnaval zijn eigen bier?
Lees ook:Prins carnaval allergisch voor bier
Lees ook:Prinsen en prinsessen testen bier
Lees ook:Pilswedstrijd voor hobbybrouwers
Lees ook:Circa 60 hobbybrouwers durven pilsuitdaging aan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.