Beleggers vinden de bierprijs in Nederland te hoog

bierproevenUit een peiling van De Financiële Telegraaf (DFT) blijkt dat 84 procent van de Nederlandse beleggers de bierprijs in Nederland te hoog vindt. Er zijn 1.600 stemmen uitgebracht. Traditioneel is men heel gevoelig voor de hoogte van de bierprijs en als men daar naar vraagt zal altijd iedereen zeggen dat de prijs te hoog is. Zeker na alle communicatie van de afgelopen jaren over de bierprijs.

Volgens de respondenten houden bierbrouwers een te hoge marge aan en ligt de accijns op bier in Nederland te hoog. Dat laatste kan ik helemaal inkomen. De branchevereniging van de grotere bierbrouwers in Nederland, Nederlandse Brouwers, is momenteel een strijd gestart tegen de verhoging van de accijnzen. Vanaf begin 2014 gaat namelijk als de accijnsverhoging doorgaat de helft! van de prijs van een krat bier naar de schatkist.

Verder vraag ik mij af: wat vinden we van de prijs van een glas spa blauw of sinaasappelsap? Die prijs ligt namelijk nogal eens hoger dan de prijs van bier!

Bron: Telegraaf

Lees ook:Belgische brouwers strijden tegen Franse biertaks
Lees ook:Ierse brouwer lanceert speciale bierfles voor restaurants
Lees ook:Onderzoek naar stijging bierprijzen
Lees ook:Accijnsverhoging op bier in Frankrijk lijkt onvermijdelijk
Lees ook:Ook dit jaar minder bier voor ons geld, alleen Bavaria verhoogt bierprijs niet

Eén reactie op “Beleggers vinden de bierprijs in Nederland te hoog

  1. Cas

    Laat ik als oosterling het kratje Grolsch pijpjes à 8l als maatstaf nemen. Ik betaal daarvoor nu in de supermarkt €13, minus btw wordt dat €10,74 en daarvan is €2,87 accijn. Ruim een vijfde van de schaprijs betaal ik dus aan accijn. Dus: bijna 40% van de schapprijs gaat naar de schatkist!

    Ik begrijp dus wel dat de brouwerijen protesteren tegen de accijns de ook vooral de bierprijs hoog wordt. Ik kan mij herinneren dat nog niet lang geleden het kratje Grolsch €12,- was en in de aanbieding €9,-. Verder dan dit hoeven de prijzen wat mij betreft écht niet te stijgen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.