Bier proeven: Beerze Beer

In en rondom Eindhoven verkoopt dit bier van de Vessemse Bierbrouwerij De Gouden Leeuw erg goed. Niet onterecht als we kijken naar de smaak. Het goudblonde bier is gebrouwen naar familierecept dat al vijf generaties voortleeft. Een tarwebier met 5,5 procent alcohol dat een lichtgele kleur heeft en een fijne parelachtige schuimkraag. Ook is het bier niet gefilterd en daardoor lichttroebel. De koolzuur is gemiddeld net als de volmondigheid. Aan de ene kant een goed doordrinkbier en aan de andere kant heeft Beerze ook zeker een body.

Geur
De ingrediënten van het bier zijn zoals op het etiket luidt gerstemout, tarwe, hop en natuurlijk water. Het aroma en de geur heeft veel citrusfruit en een granige tarwegeur. Hierdoor ruikt het bier direct al fris.

Hoofdsmaak
De smaak is verrassend en heeft veel verschillende elementen in zich. Het is enerzijds zacht en zeker ook pittig door de frisse citrustonen. Ook vind je er een klein zuurtje in terug dat uiteraard afkomstig is van de gebruikte tarwe. Met name de volle citrussmaak maakt dat dit bier heerlijk weg moet drinken bij zomerse temperaturen.

Afdronk
In de afdronk van de Beerze komt de bitterheid subtiel naar voren. Tezamen met de droge afdronk blijft de smaak van het bier zeker nog even in de mond hangen.

Overall
Dit frisse tarwebier is zacht en rond in de aanzet en fris en een tikkeltje krachtig in de afdronk waarbij bovendien ook nog een zuurtje om de hoek komt kijken. Dat maakt ‘m zeker een beetje eigenwijs. Mooi bier met verschillende smaakcomponenten dat goed past bij een gerecht met veel citrus zoals een salade maar Beerze heeft zeker genoeg body om het te combineren met witvis of kip begeleidt met een frisse saus.

Lees ook:Bier proeven: IJwit
Lees ook:Bier proeven: Adriaan Witbier
Lees ook:Bier proeven: Witte Roos
Lees ook:Bier proeven: Weizen Rauch
Lees ook:Bier proeven: Witte Parel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.