Glutenvrije trend zet door

mongozo_premium lrAl enkele jaren is te zien dat de voedingsindustrie zich steeds meer focust op het aanbod van glutenvrije producten. Afgelopen weekend stond in de bijlage van De Telegraaf dat glutenvrije producten een ware trend is. Ditzelfde bleek ook in de Nationale Restaurant Week 2013 die glutenvrij eten als culinaire trend bestempelde. Naar mijn idee een beweging die enerzijds voortkomt uit het feit dat er steeds meer serieuze aandacht is voor de glutenallergie. Anderzijds helpen de vele voedselschandalen ook mee aan het begrip ‘weet wat je eet’ en beter zo natuurlijk en biologisch mogelijk. Op deze trend spelen ook bierbrouwers in door meer en meer biologisch te brouwen. Nog steeds een relatief klein aantal brouwerijen brengt glutenvrije bieren op de markt. Mede omdat de techniek om een smaakvol glutenvrij bier te brouwen een lange ontwikkeling kent. Het Nederlandse Mongozo Premium Pilsener dat in België wordt gebrouwen is jarenlang bezig geweest om een pils te brouwen dat qua smaak niet onder deed aan een pils met gluten.

Jan Fleurkens: “Het heeft ons jaren aan ontwikkeling gekost om ons pils te brouwen zoals het nu is. De bierdrinker kan in de smaak niet ontdekken dat ons pils glutenvrij is, precies zoals we beoogd hadden. Dit is ook bevestigd met de inmiddels veel behaalde internationale prijzen zoals zelfs goud op de World Beer Awards. We merken dat de markt van glutenvrije producten enorm aantrekt. Niet alleen in Nederland maar wereldwijd.

In het eerste half jaar van 2013 hebben we nu al net zoveel Mongozo Premium Pilsener verkocht als over het hele jaar 2012. Ook groeit de vraag vanuit landen die veel met biologische voeding bezig zijn, zoals Canada. Kortom, het is een markt die duidelijk een beweging voorwaarts maakt. Natuurlijk is het mooi als het aanbod voor consumenten die een glutenintolerantie hebben steeds groter wordt. Mongozo werkt hier hard aan mee!”

Lees ook:Nederlandse glutenvrije pils beste ter wereld
Lees ook:Mongozo pils bij alle Colruyt supermarkten
Lees ook:Glutenvrij Hoeksch bier beperkt verkrijgbaar
Lees ook:Canada eerste plek met Mongozo pils op de tap
Lees ook:Eerste Max Havelaar Fairtrade pils op de markt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.