De bok gaat weer los….

Het herfstweer maakt ons alvast weer warm voor het Nederlandse bokbier seizoen. Bierconsumentenvereniging PINT zal op vrijdag 4 oktober het bokbier seizoen openen in de Nieuwe Dikke Dries met het aanslaan van het eerste vaatje. Aangezien het op deze dag ook Wereld Dierendag is zal het eerste vaatje bokbier, ter beschikking gesteld door de Muifelbrouwerij, worden geveild waarbij de opbrengsten naar de Dierenbescherming gaan. Leuk initiatief.

Ook hebben heel wat Nederlandse brouwerijen de handschoen weer opgepakt om een bokbier op de markt te brengen. Het is het meest favoriete en gedronken speciaalbier van Nederlandse bodem. Oorspronkelijk is het bockbier een Duitse bierstijl echter de Nederlandse brouwerijen hebben het volop geadopteerd en hier een invulling aan gegeven. Met ieder jaar weer de meest mooie en vernieuwde bokbier recepten. En altijd is het weer de vraag: wie heeft dit jaar het lekkerste of het beste bokbier?

Op de eerste maandag van oktober, dit jaar 7 oktober, openen de Nederlandse Brouwers het bockbier seizoen. Ik kijk er in ieder geval weer erg naar uit!

Lees ook:Bokbieren in overvloed
Lees ook:PINT vervroegt start bockbierseizoen
Lees ook:Start bockbierseizoen dichtbij
Lees ook:Nieuwe verpakking Bavaria Hooghe Bock
Lees ook:3 oktober 2011: aftrap Bockbierseizoen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.