Bierbrouwers en bierliefhebbers in actie voor Hof ten Dormaal

steun voor brouwerij hof ten dormaal

Foto: Hof ten Dormaal

Het nieuwe jaar begon voor brouwerij Hof ten Dormaal desastreus. Een brand legde de ambachtelijke brouwerij voor een groot deel in de as. Een nachtmerrie voor iedere bierbrouwer.

Gelukkig raakte niemand gewond, maar de schade aan de brouwerij is enorm. De complete bottellijn, warme kamer en het grootste deel van de stock is volledig vernietigd.

Biersommelier en bierliefhebber Sam Vanderstraeten kwam direct in actie. Hij vond dat deze mooie brouwerij niet verloren mocht gaan. Hij begon een crowdfundingsactie om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor de wederopbouw. Via de website gofundme  kan iedereen die de brouwerij een warm hart toedraagt een donatie doen. Op dit moment staat de teller op €12.554,-

Maar ook collegabrouwers bieden Hof ten Dormaal een helpende hand. Zo boden onder andere De Molen en De Dochter van de Korenaar aan samen bier te brouwen onder de noemer ‘collaboration brew’. Mooi om te zien dat er zoveel steun is. Nu maar hopen dat ze bij Hof ten Dormaal snel weer kunnen beginnen met een nieuwe start.

Wil jij de brouwerij ook steunen? Doneer via de website of deel de actie via Facebook.

Lees ook:Kroegentocht in vreemde stad
Lees ook:Hoe red je een brouwerij van de ondergang?
Lees ook:Gezocht vernieuwende amateurbrouwers
Lees ook:Website Grolsch gehackt
Lees ook:Witlofbier ter promotie van witlof!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.