Hoe red je een brouwerij van de ondergang?

PabstIn Amerika weten bierliefhebbers hierop het antwoord. Als sinds 2000 staat daar de brouwerij Pabst Brewing Company, eigenaar van 25 biermerken te koop. Een van de 25 bieren is ook het populaire Pabst Blue Ribbon. Echt een fantastisch initiatief. Mocht het in Nederland met een van de brouwers ook moeilijk gaan is deze actie zeker goed om in het achterhoofd te houden. Het initiatief is leuk gevonden. In een ondernemend landje als Nederland denk ik alleen wel dat de eigendomskwestie een probleem kan worden. Hier willen ze allemaal wel een brouwewrij runnen.

Een Amerikaanse stichting ’Kalmanovitz Charitable Foundation’ die de bierbrouwer wilde kopen, mocht helaas geen eigenaar zijn van het bierbrouwer. De eerste termijn van 2005 waarbinnen de brouwerij verkocht moest zijn werd verlengd met nog eens vijf jaar. Dit betekent dat in 2010 een koper moet zijn gevonden. Een bijzondere actie vindt nu plaats door reclamebureaus Forza Migliozzi en The Ad Store. Via de site buyabeercompany.com wordt iedereen en met name liefhebbers van het merk opgeroepen om massaal een donatie te doen tussen de 5 en 250.000 dollar. De donatie hoeft pas betaald te worden als het benodigde verkoopbedrag van 300 miljoen dollar bij elkaar is gelegd.

In ruil voor de donatie krijgt de liefhebber een eigendomsbewijs en een flesje bier. Hoe hoger de donatie hoe meer bier. Helaas loopt de actie nog niet zo storm. Op dit moment is slechts 11 miljoen dollar opgehaald.
Bron: Z24

Lees ook:Bierbrouwers en bierliefhebbers in actie voor Hof ten Dormaal
Lees ook:Heineken koopt twee Ethiopische brouwerijen
Lees ook:Belastingwetgeving laat biermarkt V.S. groeien
Lees ook:Duvel Moortgat stapt in Amerikaanse brouwer
Lees ook:Duvel Moortgat noteert 11% omzetgroei in 2012

2 reacties op “Hoe red je een brouwerij van de ondergang?

  1. Pascal

    Kan iemand mij vertellen of ik Pabst in Nederland kan verkrijgen?

    Ik hoor het graag,

    thanksss

      /   Beantwoorden  / 
  2. Rick Kempen

    Hoi Pascal –

    Pabst, een van de grootste Amerikaanse (speciaal)biermerken van Amerika (ik meen onderdeel van Coors) is in Nederland niet verkrijgbaar. Heel soms schijnt er een beetje PBR (Pabst Blue Ribbon, het bekendste brand) in Engeland binnen te sijpelen, maar ik heb het nog nooit gezien.
    Ik kan je ook melden dat Pabst geen enkele wens heeft om buiten Amerika verkrijgbaar te worden.
    Maar: er is een hoop lekkers uit de States te vinden in NL tegenwoordig! Hulp nodig?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.