Delftse brouwer maakt superfood bier

Algenbier het nieuwe superfood

In Delft houden ze wel van een goed glas bier. Binnenkort ga ik er zelf maar een kijkje nemen want deze week is er wel een heel bijzonder bier geïntroduceerd.

Algenbier, je moer er maar opkomen. Het klinkt niet echt uitnodigend. Ik denk direct aan een groene borrelende brij. Maar gelukkig is dit niet het geval. Volgens de brouwers zie je als je goed kijkt een lichte groene spiegeling. Meer niet.

Interessant is dat de algen niet alleen zorgen voor een lichte tinteling op de tong, ze schijnen ook nog eens zeer goed te zijn voor je gezondheid. Gekscherend wordt het al het superfoodbier genoemd.

Gezond bier, dat klinkt niet logisch en zeker niet lekker. Maar als ik hoor dat de door de brouwers gebruikte Chlorella -alg een bron is van: vitamine B1, B2, B6 en B12, C, D en E, magnesium, calcium, sodium, ijzer en zink, dan ga ik daar toch anders over denken. De alg schijnt ook nog eens cholesterolverlagend te werken en veroudering tegen gaan.

Ik kan eigenlijk niet geloven dat het allemaal waar is, maar eind april ga ik toch maar even langs bij brouwerij de koperen kat. Ik moet dit bier gewoon proeven, je weet maar nooit……Bring it on

Lees ook:Leithon, drink als een viking
Lees ook:Scheveningse brouwer maakt van culinair festival een feestje
Lees ook:Nieuwe website Gulpener: huh vrouwen aan de bar?
Lees ook:Het is wederom bewezen, bier is hartstikke goed voor je
Lees ook:Don’t drink & drive campagne in de UK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.