Stel je bierkennis op de proef, hoeveel Britse bieren (her)ken jij?

real_ale_colours

De schijnwerpers staan vandaag even op het Verenig Koninkrijk. De stembussen zijn geopend, binnenkort wordt duidelijk wie er op nr 10 een koud biertje mag gaan de drinken de komende jaren.

Tijdens de campagne zagen de we politieke boegbeelden af en toe gezellig in de kroeg een biertje drinken. De een wat vaker dan de ander. Nigel Farage is misschien wel de eerste naam die naar boven komt als je het hebt over politici en bier. Hij ging maar wat graag naar de kroeg om zijn politieke boodschap te verkondigen. Een persiflage kon niet uitblijven. De komiek Al Murray steekt met zijn typetje ‘The  pub landlord’ vrolijk de draak met de UKip-leider en hij gaat zelfs de politiek in Farage eruit te houden.

Deze dag is ook een leuk moment om even stil te staan bij de diverse bieren en ales uit het Verenigd Koninkrijk. En dat zijn er heel wat. Ik dacht dat ik er al aardig wat geproefd en gedronken had, totdat ik deze grappige quiz tegenkwam. Ik ze nog lang niet alle 99 geprobeerd, ik kom niet verder dan 24. Maar goed dat ik in september richten VK ga, kan ik mijn kennis weer een beetje oppoetsen en uitbreiden.

Hoeveel Britse bieren (her)ken jij? Doe de quiz.

Lees ook:Accijnzen op zwaardere bieren in de UK omhoog
Lees ook:Waarom is bier zo duur?
Lees ook:11-12-’12: Grolsch POP-Quiz voor 3FM Serious Request
Lees ook:30-09 t/m 5-10-’13: Nederlandse Bierweek bij In de Wildeman
Lees ook:Bizarre keus: bier goedkoper dan water

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.